Wolff a Mercedes-motorok miatt aggódik

Fotó: Mercedes
Mercedes, Halo, F1,
A Mercedes szoros csatában maradt alul a Ferrarival szemben a montreali időmérőn. Ettől függetlenül Toto Wolff méltatta a vörösöket, de aggasztja Lance Stroll délelőtti motorhibája.

Idén második alkalommal happolták el a maranellóiak az első rajthelyet a Mercedes valamelyik pilótája orra elől. Bahreinben Leclerc, most pedig Montrealban Vettel tudott diadalmaskodni. Pedig az utolsó pillanatig úgy tűnt, ismét egy újabb Hamilton-rajtelsőséget láthat a közönség.

Toto Wolff a Sky Sportsnak nyilatkozott a mai időmérővel kapcsolatban:

Úgy gondolom, a mai napon az övék volt a leggyorsabb autó a mezőnyben. Sebastian lenyűgöző kört rakott össze a Q3 végén. Nagyon izgalmas és kiélezett küzdelem volt a két csapat között. Lewisnak az első két szektorban abszolút legjobb ideje volt, de végül a hátsó egyenesben kicsit belehibázott, ezen múlott az első hely.”

A magas hőmérsékleti viszonyok komoly témát jelentenek jelenleg a Pirelli abroncsaival kapcsolatban, azonban a Mercedesnek más miatt is főhet a feje. A harmadik szabadedzés elején ugyanis a hazai fiú, Lance Stroll autójában füstölt el a Mercedes-erőforrás. Egyelőre még nincsen pontos „diagnózis”, hogy mi okozhatta a meghibásodást, de Toto Wolff cseppet sem lehet nyugodt a holnapi futamot illetően.

A mai motorprobléma Lance-szel bennem is komoly félelmet keltett, mert még nem tudjuk, hogy mi is történt pontosan. Maradjunk annyiban, hogy a lángra kapó motor soha sem jelent jót. Természetesen megpróbáljuk kideríteni a probléma forrását és bízunk benne, hogy a mi autóink kibírják a holnapi versenytávot.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!