Wolff: A szezon végéig nyitott lesz a bajnokság - F1VILÁG.HU

Wolff: A szezon végéig nyitott lesz a bajnokság

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff meg van győződve arról, versenyzőik, Lewis Hamilton és Nico Rosberg egészen a bajnokság utolsó versenyéig harcolnak majd a világbajnoki címért.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff meg van győződve arról, versenyzőik, Lewis Hamilton és Nico Rosberg egészen a bajnokság utolsó versenyéig harcolnak majd a világbajnoki címért.

Hamilton a Magyar Nagydíjon aratott győzelmével átvette a vezetést az összetettben, noha a szezon első felében volt, hogy 43 pontos hátrányban volt Nico Rosberg mögött.

Noha az elmúlt időszakban Hamilton szerepelt jobban, Wolff meg van győződve arról, Rosberg már hétvégén, a Német Nagydíjon képes lesz a visszavágásra.

„A szezon elején Nico rengeteg pontot gyűjtött Lewisszal szemben, és láthatjuk, hogy ide-oda ingázik a dolog” – mondta a szakember.

„A bajnokság ezen szakaszában nagyon fontos befejezni a feladatot, fontos, hogy nyerjenek, vagy legalább dobogóra álljanak. A hibák elkerüléséről szól most a történet, hiszen egy kiesés a bajnoki címbe is kerülhet.”

„Azt gondolom, az egész évad során nagy csatában lesznek majd, és úgy érzem, egészen az utolsó futamig harcolni fognak a vb-címért.”

Bár a Monacói Nagydíj óta Hamilton a bakui futam kivételével minden versenyt megnyert, Wolff nem gondolja úgy, hogy a brit verhetetlen.

A Mercedes főnöke azt is hozzátette, nem a Spanyol Nagydíjon történt ütközés tüzelte fel igazán Hamiltont.

„Nagyon nyitott beszélgetést folytattunk mindkettejükkel. 4 éve dolgozunk már együtt, és ami fontos, az az, hogy az erősségeikre koncentráljanak. Látni fogjuk, hogy néhány versenyen az egyik, aztán néhány futam a másiknak kedvez majd.”

Hirdetés

„Emlékszem, Nico esetében is hasonlóról beszéltünk, amikor nagyon jól szerepelt az évad vége felé. Akkor az volt a kérdés, hogy meg tudja-e tartani a lendületét a következő évadra. És sikerült neki. Az évad elején túlteljesített Lewison, és mindenki azt kérdezgette, ez az új Nico?”

„És aztán fordult a kocka. Viszont nem tudnék kiemelni egy konkrét eseményt, ami hatással volt a teljesítményre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!