Wolff aggódik a dupla pontok miatt - F1VILÁG.HU

Wolff aggódik a dupla pontok miatt

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport igazgatója, Toto Wolff aggódik amiatt, hogy csapata idei sikerét esetleg beárnyékolhatja a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon kiosztásra kerülő dupla pontok miatti kavarodás.


A Mercedes motorsport igazgatója, Toto Wolff aggódik amiatt, hogy csapata idei sikerét esetleg beárnyékolhatja a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon kiosztásra kerülő dupla pontok miatti kavarodás.

A bajnoki címért folytatott harc Lewis Hamilton és Nico Rosberg között a szezonzárón fog eldőlni, köszönhetően annak, hogy Abu Dhabiban 50 pontot kap a futamgyőztes.

Hamilton jelenleg 24 ponttal előzi meg csapattársát, és ha a hétvégi Brazil Nagydíjon megszerzi idei 11. futamgyőzelmét, akkor is előfordulhat, hogy alulmarad Rosberggel szemben a szezonzárón és elveszíti a bajnoki címet.

Wolff szerint közel sem ideális a helyzet, és aggódik amiatt, hogy egy esetleges csavar a végén rányomhatja bélyegét idei domináns szezonjukra.

„Nincs bennem félelem, azonban azt gondolom, hogy az utolsó versenyen kiosztásra kerülő dupla pontok potenciális veszélyt jelenteken, hiszen beárnyékolhatják a szezont” – mondta a szakember.

„Tudjuk, hogy miért került bevezetésre a dupla pont, volt is értelme, hogy a végsőkig izgalmas legyen a nézőknek, a rajongóknak, de most mi egy olyan helyzetben vagyunk, hogy a végén komoly változásokat hozhat ez az új szabály.”

Hamilton próbál nem is gondolni minderre.

„Ez egy olyan dolog, amire nem gondolhatsz mindörökké” – mondta a brit pilóta. „Persze ott van a lehetőség, de ez egy olyan dolog, amit nem fogadok el, és minden eddiginél keményebben fogok harcolni, hogy megnyerjem a következő versenyeket.”

„Meg akarom nyerni a hátralévő két futamot, a lehető legtöbb pontot akarom begyűjteni. Nem fogok arra gondolni, hogy mi fog történni, ha…”

Hirdetés

„Ha úgy élnénk az életünket, hogy mindig arra gondolunk, mi lenne ha, akkor valószínűleg soha nem tudnánk elérni a kitűzött célokat.”

Rosberg közben elmondta, hogy nem lenne ellenére, ha a dupla pontoknak köszönhetően szerezné meg a bajnoki címet.

„Ez van” – mondta. „Nem igazán izgatna, egészen addig, míg egy ponttal több van a nevem mellett a kockás zászlónál Abu Dhabiban. Nem izgatna, miért és hogyan. Mindenki azonos feltételekkel versenyez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!