Wolff: Az FIA-nak nem volt választása, büntetniük kellett Vettelt

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elmondta, akármennyire szomorú, hogy Sebastian Vettel rajtbüntetést kapott a pénteki szabályszegése miatt, az F1-es versenybíráknak nem volt más választásuk.

Sokan bírálták a stewardokat azok után, hogy a pénteki első szabadedzést követően Vettelt 3 rajthelyes büntetéssel sújtották. A Ferrari versenyzője nem lassított le eléggé a piros zászló hatálya alatt, ezért kapta a hátrasorolást.

Versenytársai szerint a szabályt rosszul alkalmazzák jelenleg, és több csapatvezető sem értett egyet a büntetéssel – köztük Toto Wolff sem, azonban később úgy nyilatkozott, kár hibáztatni a versenybírákat, nekik ugyanis nem volt választási lehetőségük a szankciót illetően.

„A stewardoknak nagyon kemény munkájuk van, mert vannak szabályok, és azokat következetesen be kell tartatni” – mondta Wolff.

„A szabály azt mondja, hogy csökkenteni kell a sebességet, nem szabad a meghatározott időt átlépni. Ha nem így teszel, büntetést kapsz.”

„Nem hinném, hogy a versenybíráknak van választási lehetőségük, amikor döntést hoznak.”

„A verseny szempontjából természetesen két bajnoki vetélytársat szeretnénk látni, akik kerék-kerék elleni csatát vívnak az első kanyarban” – tette hozzá a csapatfőnök.

„Versenyzés szempontjából én ezt szeretném látni. De ha te vagy a rendőr, akkor vannak szabályok, és azok szerint kell cselekedni.”

Habár izgalmas futamot szeretne látni Wolff is, Hamilton már szinte magáénak érezheti a világbajnoki címet, ugyanis könnyen lehet, hogy már ma megnyeri a vb-címet.

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!