Wolff: Bottas biztosan nem boldog

Fotó: Pirelli
Valtteri Bottas, Mercedes,
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemcsak versenyzőire büszke az F1-es Kínai Nagydíjon aratott kettős győzelem után, de a csapatra is a dupla bokszkiállás lebonyolítása miatt.

A Mercedes az első rajtsort foglalta el a Kínai Nagydíjon, majd sikerült kettős győzelmet szerezniük – annyi változással, hogy Lewis Hamilton a rajtnál megelőzte csapattársát, Valtteri Bottast. 

Wolff a futamot követően elmondta, nagyon boldog, hogy az F1 1000. nagydíján ők állhattak a dobogó legfelső fokára

„Lenyűgöző, hogy az 1000. nagydíjon a pole-ban voltunk, aztán végig irányításunk alatt tartottuk a versenyt” – mondta a csapatfőnök. 

Bottas hiába szerezte meg az első rajtkockát, a startnál kipörögtek a kerekei, így Hamilton fordult el elsőként az első kanyarban, ezt követően pedig nem került támadópozícióba csapattársával szemben. 

„Valtteri biztosan nem boldog” – nyilatkozta Wolff. „Pole-ban volt, megvolt a tempója, hogy nyerjen, de a rajt volt a döntő faktor.”

A Mercedesek a második kiállásukra egyszerre érkeztek a bokszba, így rendkívül nagy volt a nyomás a csapaton, hiszen időveszteség nélkül kellett kereket cserélniük a két autón – Wolff szerint muszáj volt ezt meglépniük. 

„A dupla kiállás olyan pillanat volt, amire nagyon büszkék vagyunk, mert ilyenkor benne van az, hogy mindent elveszítünk. Gondoltunk arra, hogy pozíciót veszíthetünk, ha az egyikőjüket korábban hozzuk ki. De briliáns volt, nagyon jó volt a koreográfia.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!