Megosztás:

Wolff csúnyán beszólt Grosjeannak

Grosjean úgy érzi, jobb rajtpozíciót is elérhetett volna, ha Hamilton nem tartja fel.
Grosjean úgy érzi, jobb rajtpozíciót is elérhetett volna, ha Hamilton nem tartja fel. © Haas F1 Team

Durva szócsata alakult ki a Mercedes és a Haas vezetősége között, miután versenyzőik konfliktusba keveredtek a versenypályán, Romain Grosjean szerint ugyanis Lewis Hamilton feltartotta őt gyorskörén.

Grosjean az időmérő edzés harmadik szakaszában gyorskörén úgy érezte, Hamilton feltartotta őt, így panaszt is tett csapatrádión. Habár az FIA vizsgálni kezdte az esetet, úgy határoztak, nem büntetik meg a Mercedes versenyzőjét.

A francia pilóta ezt sem hagyta szó nélkül, szerinte Hamilton csak azért úszta meg, mert a világbajnoki címért harcol. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója reagált Grosjean panaszára – a szakember nem udvariaskodott.

„Vannak, akik mindig csak panaszkodnak” – reagált Wolff Grosjean rádióüzenetére, valamint arra, hogy az FIA vizsgálni is kezdte az esetet. „Ők csak folyamatosan keseregnek. Nem is akarom kommentálni.”

„Ha Romain Grosjean kijön, és azt kéri, hogy másokat büntessenek meg, akkor rá kellene nézni a saját eredményeire. Örülnie kellene, hogy a Forma-1-ben vezethet” – mondta.

Günther Steiner, Romain Grosjean főnöke sem bánt óvatosan a szavakkal, ő Hamilton mellett az FIA-t is bírálta, szerinte ugyanis nincs következetesség a büntetések kiosztásakor.

„Ha megkérdezzük magunktól, hogy mit csináltak volna akkor, ha Romain teszi ezt Hamiltonnal, akkor tudjuk a választ” – nyilatkozta Steiner.

„Ha valaki az ő útjában áll, akkor az katasztrófa. Egy kicsit egyenlőbbnek kellene lennünk, ha már mindig arról van szó, hogy vigyük közelebb egymáshoz a mezőny tagjait. Nincs következetesség a büntetésekben, mindig arról van szó, hogy ki kicsoda.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton elsőségével zárult a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzése, így a brit...

Hozzászólások

( komment)