Verstappen vs. Ocon

Wolff: Egy új Hamiltont láttam év végén

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy érzi, Lewis Hamilton az idei F1-es szezonban változáson ment keresztül az előző évekhez képest.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy érzi, Lewis Hamilton az idei F1-es szezonban változáson ment keresztül az előző évekhez képest.

Hamilton a Mexikói Nagydíjon bezsebelte az egyéni világbajnoki címet, azonban ekkor a Mercedes még harcban állt a Ferrarival a konstruktőri elsőségért.

Wolff úgy nyilatkozott, azt látta Hamiltonon, hogy szinte fontosabb számára az, hogy a csapat számára megszerezze a végső győzelmet, mint a saját bajnoki elsősége.

A brit pilóta az utolsó két versenyt is megnyerte, és már az utolsó előtti futamon, Brazíliában közösen ünnepelhettek a Mercedesszel, akkor ugyanis már biztossá vált, hogy ők a világbajnokok.

„Még erősebben vezetett, miután megnyerte a versenyzők bajnokságát” – nyilatkozta Wolff. „Úgy érzem, hogy annyira beágyazódott a csapatba, annyira beilleszkedett, hogy az egyéni bajnoki cím még nem volt elég neki.”

„Egy pilóta számára ez nagyon furcsa, mert ők általában az egyéni bajnoki címre vannak kalibrálva, de ő azt mondta, úgy érzi, nincs befejezve, és meg kell nyernünk a konstruktőri vb-t is.”

„Amikor ránéztél, szinte nagyobb felüdülés és boldogság volt az arcán a konstruktőri vb után, mint az egyéni cím elnyerése után. És ezért nem tudta levenni a lábát a gázról még a végén sem. Ez valahogy egy új Lewis.

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek