Wolff: Ez a győzelem Bottasé volt... - F1VILÁG.HU

Wolff: Ez a győzelem Bottasé volt…

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Nagyon sajnálja Valtteri Bottast a Mercedes Forma-1-es csapatának főnöke, Toto Wolff.

A finn versenyző nyerhetett volna a vasárnapi Azeri Nagydíjon, ám pár körrel a leintés előtt egy törmelékre ráhajtva defektet kapott, így végül pont nélkül zárt Bakuban.

Bár a Mercedes Lewis Hamilton révén így is nyerni tudott, a német istálló motorsport-főnöke, Toto Wolff elárulta, nagyon sajnálja Bottast, mert nyerhetett volna.

„Szerintem jelenleg csak Daniel [Ricciardo] és Max [Verstappen] érzi rosszabbul magát Valtterinél. Ez a győzelem az övé volt…” – mondta Wolff.

„Elhúzott az újraindítás után, és aztán ráhajtott egy méretes törmelékre. Sajnálom őt…”

„A taktikát az ember folyamatosan ismeri meg, hiszen nem lehet tudni, mi lesz a helyzet a gumikkal. Valtteri egyre gyorsabb és gyorsabb lett. Kint tudtuk volna tartani őt a végéig.”

„Egy normál stratégiával is volt egy aprócska esélyünk a győzelemre, mert nem voltunk sokkal lemaradva Sebastiantól. Tudtuk, hogy minél tovább kint maradunk, annál nagyobb az esély a biztonsági autóra, és így is lett.”

„Egyszerűen csak meg fogom őt ölelgetni.”

Wolff hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy jelenleg le vannak maradva a Ferraritól.

Hirdetés

„A győzelem nem változtat azon a tényen, hogy némi hátrányban vagyunk, de szerintem Lewis most visszakapta azt a melbourne-i győzelmet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!