Megosztás:

Wolff: Hamilton megerősödött

Mercedes 1., 2. a Brit Nagydíjon.
Mercedes 1., 2. a Brit Nagydíjon. © Red Bull

Lewis Hamilton 5. alkalommal nyert hazai pályán, csapattársát, Valtteri Bottast pedig közvetlenül mögötte intették le.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a kettős győzelemhez az is hozzájárult, hogy az idei legfőbb riválisuk elég peches volt.

„A végén nagyon peches volt a Ferrari, nekünk viszont nagy szerencsénk volt. Nagyon jól teljesítettünk, és nekünk sem jött ki mindig az idén. Úgy gondolom, ez kiegyenlítődik a szezon végére.” – mondta.

Vettel, Räikkönen és Hamilton is az abroncsokra panaszkodott az utolsó körökben.

„Lewis szólt nekünk, hogy hólyagosodik a gumi. Furcsa, hogy ugyanez a probléma merült fel három autónál is. Minden apró előnyt megragadsz, de ez néha rosszul is végződhet.”

Sebastian Vettel a végletekig húzta a problémás gumikkal, aminek meg is lett az ára.

„Ami szerepet játszik, az a szerencse vagy az intelligencia. Mindig a maximumot kell hoznod, de a határt nem lépheted túl. Pár héttel ezelőtt mi is átléptük.” – tette hozzá a Mercedes vezére.

A Sky Sports-nak Wolff azt is elmondta a futamokkal kapcsolatban:

”Szerintem a legmegfelelőbb az utcai és a hagyományos elegye, amilyen ezen a hétvégén is volt. – utalt ezzel a versenyt megelőző londoni parádéra, ahol egyedül Hamilton nem jelent meg a pilóták közül.

„Nem tudom megérteni, hogy a média miért röppentett fel olyan híreket a helyi versenyzőről, amik még csak igazak sem voltak. Néhány médium ok nélkül hibáztatta őt, de ennek meg is lett a következménye: megerősödött.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Azonnali vizsgálatot kezdett a Pirelli a Brit Nagydíjat követően, miután mindkét Ferrarin...

Hozzászólások

( komment)