Wolff: Hamilton sem lehet mindig 100%-os formában - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamilton sem lehet mindig 100%-os formában

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Toto Wolff szerint ma semmi nem úgy alakult Lewis Hamilton számára, ahogyan szerették volna: az autó sem volt 100 százalékos, de véleménye szerint a brit pilóta sem.

Hamilton az időmérő edzésen a Ferrarik és csapattársa mögött csak a 4. rajthelyet szerezte meg, majd már a verseny elején kiderült, hogy a Mercedesnek gondjai lesznek a gumikkal.

A biztonsági autós periódus nem jött jól a csapatnak, egyik versenyzőt sem hívták ki a bokszba, pedig Hamiltonnak ebben az esetben esélye lett volna arra, hogy jobb pozíciót szerezzen.

A brit pilóta a futam után elmondta, ő és a csapat is alulteljesített a mai napon – hasonló véleményen van a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff is.

„Ahogy az autó sem, talán ő sem volt a helyén ezen a hétvégén” – nyilatkozta Wolff. „Véleményem szerint ő a legjobb versenyző, de a legjobbaknak is vannak olyan napjai, amikor nem 100 százalékosak.”

„És ha hozzátesszük, hogy ha az autó sem úgy teljesített, ahogy vártuk, és a gumik sem úgy működtek, ahogy szerettük volna, valamint a stratégia is ellenünk dolgozott…” – folytatta a szakember. „Igazából beszéltünk erről a forgatókönyvről ma reggel. Aztán minden rossz irányba ment.”

Hamilton végül a 4. helyen zárta a versenyt, Verstappen és Vettel ütközésével ugyanis végül számára szerencsésen alakultak az események.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!