Verstappen vs. Ocon

Wolff: Hamiltont akkor fogják értékelni, ha már visszavonult

Fotó: Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, Lewis Hamilton tehetségét csak akkor fogják igazán elismerni, amikor elhagyja majd az F1-et.


Hamilton és a Mercedes 7. közös szezonját kezdi meg idén, a brit az együtt töltött évek alatt 4 világbajnoki címet szerzett a csapattal, így 2008-as címével együtt 2018-ban ötszörös világbajnokká avanzsált.

Wolff szerint Hamilton tehetségét nem értékelik eléggé az emberek – ám biztos benne, hogy miután visszavonult, sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak majd eredményei. 

„Véleményem szerint Lewis – Michael [Schumacher] mellett – a legjobb, akit valaha láttunk” – nyilatkozta Wolff a The National című lapnak.

Ezt csak akkor fogjuk észrevenni, amikor egy nap majd visszavonul. Általában soha nem értékeljük a teljesítményt akkor, amikor történik” – mondta. 

„Mindig azokra gondolnak, akik már visszavonultak vagy meghaltak. De soha nem mondják, hogy „ez a srác hihetetlen, átélhetjük, hogy egy kivételes pilótát látunk”. Azt hiszem, észre kellene vennünk ezt akkor is, amikor még versenyeznek.

Hamilton és a Mercedes kapcsolata nem volt mindig felhőtlen – Nico Rosberg mellett előfordult, hogy a brit pilóta figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást. Wolff szerint azonban ezeknek az időknek vége, és Hamilton ilyen téren is rengeteget fejlődött. 

Ahogy emberileg fejlődött, az igazán kivételes. Erős pillére lett a csapatnak, ami szokatlan egy versenyző számára. Egy pilóta általában többet panaszkodik a csapatra, minthogy dicsérné – de ő dicsér.”

„Brutális őszinteség van közöttünk. Szóval, ha rosszul mennek a dolgok, akkor elmegyünk a meetingre, és azt mondjuk, hogy ez meg ez rossz volt. Ez hozzájárult ahhoz, hogy jobban teljesítsünk, és neki tökéletes a hozzáállása.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek