Wolff: Inkább vagyok rosszfiú, mint idióta!

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója vállalja a felelősséget az Orosz Nagydíjon történt csapatutasítás miatt.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója vállalja a felelősséget az Orosz Nagydíjon történt csapatutasítás miatt.

Valtteri Bottas magabiztosan vezette az Orosz Nagydíjat, ám a csapat arra kérte őt, engedje el maga mellett csapattársát, a bajnoki éllovas Lewis Hamiltont.

Így is történt, majd a futam végén, az utolsó körökben Bottas megkérdezte a rádión, hogy milyen sorrendben fognak célba érni – utalva arra, hogy esetleg visszacserélik a pozíciókat. A csapat közölte vele, hogy Hamilton marad az élen.

Az esetet követően egyik Mercedes-pilóta sem volt boldog a dobogón állva, Hamilton pedig rendkívül kellemetlenül érezte magát, amit többször is hangsúlyozott a futam után.

„Néha valakinek rosszfiúnak kell lennie, és most én voltam az. Néha mérlegelnünk kell. Mit válasszak: legyek a rosszfiú vasárnap este, vagy legyek az idióta Abu Dhabiban, a szezon végén?” – utalt Toto Wolff arra, hogy könnyen lehet, év végén majd ezek a pontok fognak dönteni abban, hogy Hamilton lesz-e a világbajnok, vagy sem.

„Inkább vagyok rosszfiú ma, mint idióta a szezon végén” – válaszolta meg saját kérdését a csapatfőnök.

Wolff hozzátette, az 50 pontos előny pontosan két győzelmet jelent számukra, így biztonságosabb helyzetben érezhetik magukat akkor, ha egy esetleges kiesésük alatt Vettel bezsebel egy első helyet.

„Láthattátok Ausztriában: az első két helyen voltunk, aztán 0 ponttal zártunk 43 pont helyett. Szóval megyünk Suzukába, Austinba, lesz egy katasztrofális hétvégénk, és mondjuk ahelyett, hogy 25 pont lenne az előnyünk, lenne 7-tel kevesebb, 18, és csak 4 verseny lenne hátra a szezonból.”

„Ez nehéz. Lehet, hogy túl biztonságosan játszunk. De láttam már szörnyű eredményeket a motorsportban, olyanokat, amelyek sorsfordítók voltak a győzelmek szempontjából. Idén is láthattuk, a Ferrari dominált 2-3 versenyen, és most újra mi vagyunk az élen.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek