Wolff: Jól tettük, hogy nemet mondtunk a Red Bullnak

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint igenis helyesen tették, hogy nem adtak motort a Red Bull Forma-1-es csapatának a 2016-os évadra.


A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint igenis helyesen tették, hogy nem adtak motort a Red Bull Forma-1-es csapatának a 2016-os évadra.

Az osztrák istálló idén is Renault-erőforrásokkal folytatja, noha tavaly igencsak megromlott a viszonya a francia vállalattal, és egyeztetésekbe kezdett a Ferrarival, a Mercedesszel és a Hondával is.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a minap egy interjúban elárulta, amit az ügyről és a csapat sokáig bizonytalan helyzetéről a közvélemény tud, az csupán a jéghegy csúcsa, és a legfőbb oka annak, hogy egyik nagy gyártótól sem kaptak motort, hogy egyszerűen féltek a Red Bulltól.

„A spái második szektorban nyújtott teljesítményünk megijesztett néhány embert, akkoriban folytattunk egyeztetéseket a Mercedesszel. És a szingapúri teljesítményünk teljesen megdöbbentette a Ferrarit. Szóval igen, bizonyos szempontból saját sikereink áldozatai lettünk” – fogalmazott a szakember.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója is megszólalt az ügyben: ő azt mondja, egyáltalán nem bánja, hogy nemet mondtak a Red Bullnak, az ő feladata ugyanis, hogy védje saját csapata érdekeit.

„Ez egy opportunista környezet, és én mindig világosan elmondtam a véleményem” – fogalmazott Wolff.

„A legfőbb célom a csapat és tagjainak védelme, és hogy elkerüljem, hogy a rám nehezedő politikai nyomással belekényszerítsenek egy hibába. Megértem, hogy olykor a platform védelme érdekében kompromisszum szükségeltetik, de amennyiben az a kompromisszum hátrányos a csapat és az alkalmazottak számára, nem fogadom el.”

„Ha ennek következményeként támadásokat kapok, hát legyen. Számomra az a fontos, hogy a csapatban dolgozók tudják, mit miért teszek. Márpedig ezt értünk teszem. A többiek nem érdekelnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!