Wolff: Leclerc már idén bajnok lehet a Ferrarival

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint Charles Leclerc megnehezítheti a Ferrari dolgát idén – mégpedig pont akkor, ha jobb teljesítményt nyújt, mint Sebastian Vettel.

Wolff szerint nem kérdés, hogy a Ferrari új, fiatal pilótája, Leclerc fejfájást fog okozni a Ferrarinak, amikor olyan szituációba kerülnek, hogy dönteniük kell a két versenyző között. 

„Leclerc a jövő bajnoka, ez már idén sikerülhet neki. Nem lennék a Ferrari helyében” – mondta a Mercedes csapatfőnöke az Auto Bild Motorsport című lapnak. 

A monacói pilóta az első két versenyhétvége után 4 ponttal előzi meg csapattársát, Vettelt a bajnoki pontversenyben, ráadásul Bahreinben egy győzelmet bukott el, amikor motorproblémák miatt végül visszacsúszott a 3. helyre. 

„Duplán morális problémákkal küzdenek” – folytatta Wolff. „Egyrészt egy négyszeres bajnokot kell támogatniuk, másrészt nem fékezhetnek le egy szupertehetséget. Charles-nál a balszerencséje után érzelmi szempontok is játszanak. Lehet, hogy az „ellopott” győzelmét visszakapja. Én elgondolkodnék ezen.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek