Wolff: Meg kell hallgatnunk a rajongók véleményét - F1VILÁG.HU

Wolff: Meg kell hallgatnunk a rajongók véleményét

HIRDETÉS

A rajongók igényeit kiszolgálva a Forma-1 csapatainak fontolóra kellene venniük, hogy valamilyen módon javítsanak a V6-os motorok hangján – véli Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.


A rajongók igényeit kiszolgálva a Forma-1 csapatainak fontolóra kellene venniük, hogy valamilyen módon javítsanak a V6-os motorok hangján – véli Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat követően a rajongók többsége az új erőforrások hangjára panaszkodott, Bernie Ecclestone, a Forma-1 teljhatalmú ura pedig úgy nyilatkozott, még idén változtatásokat kell eszközölni annak érdekében, hogy változzon a helyzet.

Bár Niki Lauda szerint mindez képtelenség, a Mercedesnél szintén vezető pozícióban lévő Toto Wolff úgy vélekedik, a rajongók akaratát szem előtt tartva előbb-utóbb lépniük kell valamit.

„Nem vagyok mérnök, de meg kell vizsgálnunk a dolgokat” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak nyilatkozva.

„Ha egyetértünk abban, hogy valamit tenni kellene a hangra vonatkozóan, akkor meg kel vizsgálnunk. De hogy ez lehetséges-e, illetve helyénvaló-e, abban nem vagyok biztos.”

Wolff ezzel együtt úgy véli, az új motorformula bevezetése mindenképp előrelépés a Forma-1 számára.

„Hallani kritikákat a motorok hangjára vonatkozóan, és én magam is ott voltam Melbourne-ben, amikor David Coulthard vezette a régi V8-assal szerelt versenyautót, és mondhatni óriási volt! Ehhez kétség sem fér. De a Forma-1 még mindig az autósportok csúcsa. Nem a GP2 – ebből kifolyólag pedig jó döntést hoztunk.”

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier egyetért abban, hogy a rajongók véleményét meg kell hallgatni, ám kifejtette, még korai volna döntéseket hozni erre vonatkozóan.

„Mint minden nagy változtatás esetében, vannak érvek és ellenérvek” – nyilatkozta a francia.

„Való igaz, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül a rajongók álláspontját, de a pozitívumokat is látnunk kell. Nem szabad pusztán a hangra koncentrálunk.”

Ron Dennis, a McLaren ügyvezetője kifejtette, időre van még szükség ahhoz, hogy további változtatásokon kezdjenek el gondolkodni a Forma-1 elöljárói.

„Azt gondolom, időt kell adni ahhoz, hogy kicsit leülepedjenek a dolgok, mielőtt túlságosan komoly kritikákat fogalmazunk meg”
– nyilatkozta.

Hirdetés

„Azt gondolom, mindig lesznek olyanok, akik negatívan látják a dolgokat. Ez elkerülhetetlen. Az időmérő viszont izgalmas volt, a verseny pedig a Mercedest leszámítva meglehetősen izgalmas volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!