Megosztás:

Wolff: A Mercedes is dönthet az F1-ből való kivonulás mellett

A Mercedesnek sem tetszenek a tervezett motorszabályok.
A Mercedesnek sem tetszenek a tervezett motorszabályok. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Bár Niki Lauda nemrég kizárta mindezt, Toto Wolff szerint nagyon is van esély arra, hogy a Mercedes kivonul a Forma-1-ből, ha a 2020 utáni időszakra tervezett motorszabályokat nem tartja megfelelőnek.

Korábban már a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is kifakadt a tervezett regulákra, és kijelentette, ha azokat valóban életbe léptetik 2021-től, a Ferrarinak nem marad más választása, ki kell vonulnia a Forma-1-ből.

A Kronen Zeitungnak nyilatkozva Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke elárulta, egyelőre nincsenek teljes mértékben elragadtatva a Forma-1 új tulajdonosának ténykedésétől.

Arra a kérdésre, hogy emelje ki a Liberty Media legjobb akcióját 2017-ből, a szakember így válaszolt: „Nincs semmi. Attól, hogy olyan esetleges dolgokat csinálnak, mint a Michael Buffer-féle akció Austinban, még nem lesz jobb a sport.”

Bár a Liberty Media állítja, szorosabb versenyzést, jobb motorokat, és költségkontrollt akar a Forma-1-be, Wolff szerint nincsenek konkrét tervei az új tulajdonosnak.

„Nem látok semmiféle víziót. Senki sem tudja, merre tart ez az utazás… Minden, amit tudunk, hogy az eladások és a bevételek jelentősen csökkentek.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes is kivonulhat-e a Forma-1-ből, Wolff így felelt: „Teljesen elképzelhető egy ilyen forgatókönyv. Ugyanúgy, ahogy a Ferrari esetében is.”

„Ha nem látjuk mindazt, amiért a Forma-1 létezik, akkor fel kell tennünk magunknak a nehéz kérdést: hol akarunk a legmagasabb szinten működni a motorsportban?”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt szeretné, ha legalább 3 autógyártó még csatlakozna a...

Hozzászólások

( komment)