Verstappen vs. Ocon

Wolff: Nem kell sürgetni Verstappent, majd rájön

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője számos kritikát kapott azok után, hogy a Brazil Nagydíjat követően lökdösni kezdte Esteban Ocont, sokan viszont a védelmére keltek.

A Brazil Nagydíjon történt ütközésük miatt Verstappen a futam utáni mérlegeléskor megkereste Ocont, és lökdösni kezdte őt – a szituációt követően a holland pilóta nem finomkodott a szavakkal sem.

Végül a versenybírák az eset miatt Verstappent kétnapos közösségi szolgálatra küldik majd, ahol az FIA iránymutatásai szerint kell eljárnia.

Az ütközést egyébként sokak – például Lewis Hamilton – szerint a Red Bull pilótája megelőzhette volna, azonban nem ez az első eset a Forma-1-ben, hogy buta ütközés történik, és az sem, hogy dulakodásig fajul egy konfliktus a pályán kívül.

Damon Hill szerint a korábbi nagy versenyzők is képesek voltak hasonlóra, amikor meggondolatlanul cselekedtek.

„Volt egy másik srác az F1-ben, aki újra és újra másoknak ütközött, akkor is, ha erre egyáltalán nem volt szükség. Sennára gondolok” – mondta.

„Max továbbra is rizikót fog vállalni, és úgy fog vezetni, ahogy most teszi” – folytatta Hill. „De tanulni fog, aztán majd úgy versenyez, ahogy Lewis [Hamilton] is megtanulta. Tudni fogja, hogy a győzelem annyira fontos és értékes, hogy ezt semmilyen buta dologért nem szabad kockáztatni.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint nem elvárható, hogy Verstappen azonnal átértékelje a helyzetet, és belássa, hogy rosszul cselekedett – erre időt kell hagyni neki, és elképzelhető, hogy éveket.

„Néhány éven belül újranézzük majd a képeket, aztán meglesz a véleménye, hogy helyesen cselekedett-e, vagy nem. De ezeket a dolgokat nem szabad sürgetni. Ez egy tanulási folyamat.”

„Láthatjuk, hogy a jövő bajnoka. Hihetetlen nagy tehetség, hihetetlen tempóval. Ha a durva szélei lecsiszolódnak majd, egy napon világbajnok lesz.

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek