Megosztás:

Wolff reagált a Hamiltont ért támadásokra

Hamiltont számos kritika érte, amiért nem jelent meg a londoni F1-es show-n
Hamiltont számos kritika érte, amiért nem jelent meg a londoni F1-es show-n © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója védelmébe vette Lewis Hamiltont, miután versenyzője nem jelent meg a londoni F1-es utcai show-n.

A Brit Nagydíj előtt óriási show-t rendeztek London utcáin, ahol minden csapat minden versenyzője megjelent, kivéve Lewis Hamiltont. A hétvégén hazai közönsége előtt szereplő pilóta azért nem látogatott el az eseményre, mert pihenésre volt szüksége – a rajongók ezt hallva kifütyülték Hamiltont, és az eset nagy sajtóvisszhangot is kapott.

Wolff a hétvégén nyilatkozott ezzel kapcsolatban, és elmondta, ő teljesen megérti a brit pilóta döntését, és szerinte sértés, ha valaki nem fogadja el Hamilton döntését.

„Volt néhány csúnya pletyka, hogy probléma van Lewis és a csapat vagy Lewis és köztem” – nyilatkozta a Mercedes-főnök. „Ellenkezőleg: a hét elején beszéltünk, hogy jó lenne-e menni az eseményre, vagy nem, és öt év együtt töltött idő után számomra az a legfontosabb, hogy jól érezze magát.”

„Mert ebből lesz teljesítmény a versenyen. Megkérdőjelezni azt, hogy egy háromszoros világbajnok – aki most döntötte meg Aytron Senna pole-rekordját, és Michael Schumacherét is meg fogja – tudja-e, hogyan kell felkészülnie egy versenyre, sértés.”

A szakember hozzátette, igyekszik Hamiltonnak és Bottasnak is minél több szabadságot adni, hiszen számukra az a legfontosabb, hogy megfelelően felkészüljenek a hétvégére.

„Én így vezetem a csapatot. Megadom neki a szabadságot, hogy úgy szervezze a napjait, ahogyan akarja. És ha úgy érzi, hogy távol kell maradnia az F1-es környezettől, a barátaival szeretne lenni, és ez segíti őt ahhoz, hogy túllegyen az előző nehéz hétvégéken, és erőt merítsen a silverstone-i nagydíjra, akkor legyen így.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton rajtolhat a pole pozícióból a Forma-1-es Brit Nagydíj vasárnapi versenyén. A 2....

Hozzászólások

( komment)