Verstappen vs. Ocon

Wolff: Télen össze kell kapnunk Bottast

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a télen szükség lesz arra, hogy kicsit felrázzák Valtteri Bottast a 2018-as szezon után.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a télen szükség lesz arra, hogy kicsit felrázzák Valtteri Bottast a 2018-as szezon után.

Bottas számára egyáltalán nem alakult jól a szezon, hiába lett világbajnok a Mercedes: míg csapattársa, Lewis Hamilton megszerezte 5. vb-címét, és összesen 11 győzelmet szerzett, a finn egyszer sem tudott felállni a dobogó legfelső fokára.

„Bakuig nagyon jó volt” – mondta Wolff. „Azt hiszem, ott megnyerte volna a futamot a defekt nélkül, és vezette volna a bajnokságot.”

Wolff szerint Bottast – akármennyire tagadja – megviselte, hogy elvesztette az esélyt arra, hogy a bajnoki címért küzdjön, és mindenképp azon lesznek, hogy a télen rendbe tegyék a lelkét.

„Úgy gondolom, ha már nincs beleszólásod a bajnokságba, és tudod, hogy fel kell adnod, akkor azzal valahogy mentálisan összetörsz.”

„Remélem, hogy nem ez a helyzet. Ő azt mondja, hogy nem, ő egy erős finn és egy harcos, de most a télen össze kell kapnunk őt és újra jó helyre kell repítenünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Bottas: Életem versenye!

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája maga sem hitte el, hogy milyen teljesítményt nyújtott a győzelemig vezető úton az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek