Wolff: Teljesen rendben van, ha Hamilton tárgyal a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Wolff: Teljesen rendben van, ha Hamilton tárgyal a Ferrarival

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, semmi problémája nem lenne azzal, ha Lewis Hamilton tárgyalásokba kezdene a Ferrari Forma-1-es csapatával.
Lewis Hamilton (Mercedes) checks Ferrari's car at the end of the qualifying session during the Spanish Grand Prix in Barcelona (2018)

A brit világbajnok jelenleg érvényes szerződése 2020 végéig szól a Mercedesnél, egyelőre pedig még nem kezdtek el egyeztetni a folytatásról a német istállóval.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Hamilton az idei szezon során kétszer is találkozott a Ferrari elnökével, John Elkannal.

Bár a 34 esztendős versenyző többször is kifejtette, egyelőre nem tudja elképzelni, hogy más csapatnál versenyezzen, a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto nemrég úgy nyilatkozott, „csak örülhetnek” annak, ha Hamilton 2021-re szabadon igazolhatóvá válik.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, semmi problémája nem lenne azzal, ha Hamilton tárgyalna a Ferrarival.

„Számomra teljesen rendben van. Ez egy szabad világ, és tudom, hogy mindenkinek fel kell derítenie a különféle opciókat a pályafutása szempontjából, és a lehető legjobb döntést kell meghoznia. Ez a versenyzőkre, és mindenki másra is vonatkozik.”

„Szóval zéró problémám van ezzel. Egy versenyző mindig a lehető leggyorsabb autóban próbál ülni, és a leggyorsabb autó mindig megpróbálja megszerezni magának a legjobb versenyzőt. Kiváló konszenzus van köztünk arra vonatkozóan, hogy mit is próbálunk elérni.”

Amikor a Mercedes-főnökét Mattia Binotto nyilatkozatáról kérdezték, kifejtette: „Ami azt illeti, Mattia mellett ültem, amikor ezt mondta a sajtótájékoztatón.”

„Azt kérdezték tőle, mit gondol Lewistól, ő pedig azt mondta, hogy a lehető legmagasabban értékeli Lewist. Le merném fogadni, hogyha az elnöke találkozik vele, neki sem fog csúnya dolgokat mondani Lewisról.”

„Szóval teljesen nyugodt vagyok a helyzetet illetően. Nagyon keményen kell dolgoznunk azért, hogy a lehető leggyorsabb autót biztosítsuk a versenyzőknek. Ha erre képesek vagyunk, akkor 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy a miénk lesz a legjobb versenyzőpáros.”

Hirdetés

„És minden arra utal, hogy a Lewisszal való együttműködésünk folytatódik – persze soha nem lehet tudni. És ahogy mondtam, nagyon nyitottan gondolkodom erről. Elkezdtem már kifejteni, hogy mindenkinek vannak céljai, és fontos, hogy a lehető legjobb lehetőségeket kapja pályafutása szempontjából. Ebből a szempontból én teljesen nyitottan állok ahhoz, hogy mindenki felfedezi ezeket a lehetőségeket.”

„De az én személyes prioritásom, akárcsak a csapaté, hogy folytassuk ezt a közös utazást [Hamiltonnal].”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!