Wolff tudja, okoznak még fejtörést Rosbergék - F1VILÁG.HU

Wolff tudja, okoznak még fejtörést Rosbergék

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff elárulta, pontosan tisztában vannak azzal, hogy a változatlan versenyzőfelállás okozhat még fejtörést számukra a következő években.


A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff elárulta, pontosan tisztában vannak azzal, hogy a változatlan versenyzőfelállás okozhat még fejtörést számukra a következő években.

A német istálló pénteken jelentette be, hogy 2018 végéig szerződést hosszabbított Nico Rosberggel, így a következő két évben is ő lesz Lewis Hamilton csapattársa.

A két versenyző viszonya nem nevezhető felhőtlennek, a versenypályán már többször összeakaszkodtak egymással, Toto Wolff azonban elárulta, ez sem akadályozhatta meg őket abban, hogy megtartsák a lehető legjobb felállást.

„Soha nem vagyok biztos abban, hogy felülkerekedtünk ezen a problémán. Képesek arra, hogy bajt okozzanak, de a tudatában voltunk ennek a döntés meghozatalakor” – mondta a szakember.

„Előfordul, hogy olykor bukkanókkal teli az út. Az, ha van két előszámú versenyzőnk, előnyt jelenthet az autó teljesítményének növelése szempontjából, de okozhat olyan pillanatokat, amikor bizony nehéz kezelni a helyzetet. De ezzel tisztában voltunk.”

Wolff hozzátette, továbbra sem szándékoznak csapatsorrendet felállítani, a versenyzőik azonos bánásmódban részesülnek csapaton belül.

„Mindig is teljesen világos volt kettejük esetében, hogy ezt a filozófiát követjük, egyenlő feltételeket biztosítunk és azonos lehetőségeket kínálunk. Szóval nem hinném, hogy megtörténik, hogy kinevezünk egy elsőszámú versenyzőt, és remélem, hogy ez végig így lesz. Ez izgalmas számunkra, és izgalmas a rajongóknak is. Néhány ősz hajszálat talán eredményezhet, de eddig rendben vagyok!”

A Mercedes főnöke elárulta, soha nem volt kétsége afelől, hogy Rosberget akarják egyik versenyzőjüknek a jövőben is.

„Amíg nincs aláírva, addig nincs szerződés, márpedig ez tegnap este történt meg. Néhány hónapig egyeztettünk, és igazából soha nem volt kétséges, hogy szeretném Nicót maradásra bírni, és az ő érdeke is az volt, hogy a jelenlegi legjobb autóba üljön.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!