Wolff úgy érzi magát Lauda halála után, mint egy „zombi”

Fotó: Mercedes
Toto Wolff, Niki Lauda, Mercedes 2017/AustralianGP
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elárulta, Niki Lauda halála után még most is úgy érzi magát, mint egy „zombi” – a szakember azt mondja, nagyon fáj neki barátja elvesztése.

Lauda hétfőn hunyt el hosszú betegeskedést követően – az osztrák F1-es világbajnok évek óta segítette munkájával a csapatot, és kulcsszerepet vállalt a Mercedes elmúlt évekbeli sikereiben. Neki köszönhető többek között az is, hogy Lewis Hamilton a német istállóhoz szerződött évekkel ezelőtt.

„Az elmúlt 48 óra borzasztó volt” – mondta Toto Wolff Monacóban. „Úgy érzem magam, mint egy zombi. Csak bámulom a fényképeket, és minden fél órában arra eszmélek, hogy könnybe lábadnak a szemeim, mert már nincs velünk…”

„Egy óriási sötét felhő… Rettentően fog hiányozni a csapatból, rettentően fog hiányozni a Forma-1-nek. Úgy érzem, hogy az F1 szívét és lelkét veszítettük el.”

Wolff első felesége Niki Lauda unokatestvére volt, és már akkor együtt jártak versenyekre, amikor a Mercedes-főnök még a Williamsnél tevékenykedett. Lauda tavaly nyáron esett át tüdőtranszplantáción, Wolff pedig azt mondja, számított a tragikus hírre.

„Tudtuk, hogy nem mennek jól a dolgok. Napok kérdése volt. Hétfőn este kaptam egy üzenetet a feleségétől. Épp Párizsban voltam. Azóta nem vagyok önmagam. Teljesen szürreálisnak tűnik úgy itt lenni az F1-es paddockban, hogy Niki nincs már többé. Számítottunk rá, mégis annyira szörnyű, hogy nem látjuk már őt többé…”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!