Wolff: Veszélyes a Ferrari csapatutasítása - F1VILÁG.HU

Wolff: Veszélyes a Ferrari csapatutasítása

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megérti a Ferrari Kínai Nagydíjon történt csapatutasítását, azonban szerinte a jövőre nézve veszélyes lehet ilyen döntéseket hozni.
SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows executive director Toto Wolff (Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

A Ferrari megosztó stratégiát alkalmazott a Kínai Nagydíjon, amikor megkérték Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett Sebastian Vettelt, pedig a német sem tudott közelebb kerülni a Mercedeshez. 

Wolff szerint nem volt könnyű a Ferrari helyzete, és csapatfőnökként meg is érti, miért szerették volna Vettelt előrébb küldeni, azonban arra figyelmeztet, az ilyen döntések könnyen precedenst teremthetnek. 

„Ez egy trükkös helyzet, mert a gyorsabb autót szeretnéd elöl látni, hogy menjen az ellenfelek után” – mondta a Mercedes-főnök. 

„Sebastian azt mondta, hogy az ő autója gyorsabb a verseny azon szakaszán, szóval fordítottak a sorrenden. Ezt valahol meg tudom érteni.

„Mindazonáltal ha elkezded ezeket a dolgokat, akkor nagyon komplikálttá válik a helyzet, mert precedenst teremtesz. Kiengeded a szellemet a palackból, aztán lehet, hogy minden versenyen számolnod kell azzal, hogy a hátul lévő azt mondja, „gyorsabb vagyok”.”

„Ez nem könnyű helyzet. Voltunk ilyen szituációban Nicóval és Lewisszal és Valtterivel és Lewisszal is. Voltak olyan pillanatok ma, amikor nagyon erősen hajtották egymást, kockáztatva azt, hogy nem fejezik be a futamon. Szóval ez nem egyedül a Ferrari problémája. Minden csapatnál megvan ez a gond, ha két alfaversenyzője van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!