Wolff: Veszélyes a Ferrari csapatutasítása

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megérti a Ferrari Kínai Nagydíjon történt csapatutasítását, azonban szerinte a jövőre nézve veszélyes lehet ilyen döntéseket hozni.

A Ferrari megosztó stratégiát alkalmazott a Kínai Nagydíjon, amikor megkérték Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett Sebastian Vettelt, pedig a német sem tudott közelebb kerülni a Mercedeshez. 

Wolff szerint nem volt könnyű a Ferrari helyzete, és csapatfőnökként meg is érti, miért szerették volna Vettelt előrébb küldeni, azonban arra figyelmeztet, az ilyen döntések könnyen precedenst teremthetnek. 

„Ez egy trükkös helyzet, mert a gyorsabb autót szeretnéd elöl látni, hogy menjen az ellenfelek után” – mondta a Mercedes-főnök. 

„Sebastian azt mondta, hogy az ő autója gyorsabb a verseny azon szakaszán, szóval fordítottak a sorrenden. Ezt valahol meg tudom érteni.

„Mindazonáltal ha elkezded ezeket a dolgokat, akkor nagyon komplikálttá válik a helyzet, mert precedenst teremtesz. Kiengeded a szellemet a palackból, aztán lehet, hogy minden versenyen számolnod kell azzal, hogy a hátul lévő azt mondja, „gyorsabb vagyok”.”

„Ez nem könnyű helyzet. Voltunk ilyen szituációban Nicóval és Lewisszal és Valtterivel és Lewisszal is. Voltak olyan pillanatok ma, amikor nagyon erősen hajtották egymást, kockáztatva azt, hogy nem fejezik be a futamon. Szóval ez nem egyedül a Ferrari problémája. Minden csapatnál megvan ez a gond, ha két alfaversenyzője van.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek