Wolff: Vettel könnyedén nyerhetett volna

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Mercedes F1-es csapatának vezetője, Toto Wolff szerint Sebastian Vettel könnyedén megnyerhette volna az Amerikai Nagydíjat, ha nem pördül meg a futam kezdetén.

Az austini futam rajtját követően Vettel Ricciardóval harcolt, amikor összeütköztek, és a német pilóta megpördült, visszacsúszott a mezőny végére, így onnan kellett felzárkóznia.

Vettel így végül a 4. helyig verekedte fel magát, ezzel pedig Lewis Hamilton egyelőre nem lett világbajnok.

„Ha Sebastian nem pördül meg az első kanyarban, akkor valószínűleg könnyedén megnyerte volna a versenyt” – mondta Wolff.

„A versenyzők bajnoksága stresszes. Mi egy szilárd pozícióban vagyunk, de mindig mondtam, hogy nem szabad elbíznunk magunkat, és a konstruktőri bajnokság is nagyon fontos.

A Mercedes jelenleg 66 ponttal vezeti a vb-t a csapatok között, így Wolff hozzátette, még fontos feladat számukra az is, hogy a konstruktőri győzelmet bebiztosítsák.

„Még semminek nincs vége. Még 129 pontot gyűjthetünk, és most 66 pontos előnyünk van. Természetesen ez egy jó különbség, de nem kuncoghatunk magunkban, és nem gondolhatjuk, hogy a kezünkben van a trófea, mert láthatjuk, hogy nincs.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel állítja, jó döntést hozott a Ferrari Kínában

A Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban is forró témát szolgáltatott a Ferrari csapatánál kialakult helyzet. A legutóbbi, kínai versenyen az olaszok Sebastian Vettelnek kedveztek, de vajon valóban ő az első számú versenyző a maranellóiaknál?

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek