Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Wolff: Vettel könnyedén nyerhetett volna

Fotó: Scuderia Ferrari

A Mercedes F1-es csapatának vezetője, Toto Wolff szerint Sebastian Vettel könnyedén megnyerhette volna az Amerikai Nagydíjat, ha nem pördül meg a futam kezdetén.

Az austini futam rajtját követően Vettel Ricciardóval harcolt, amikor összeütköztek, és a német pilóta megpördült, visszacsúszott a mezőny végére, így onnan kellett felzárkóznia.

Vettel így végül a 4. helyig verekedte fel magát, ezzel pedig Lewis Hamilton egyelőre nem lett világbajnok.

„Ha Sebastian nem pördül meg az első kanyarban, akkor valószínűleg könnyedén megnyerte volna a versenyt” – mondta Wolff.

„A versenyzők bajnoksága stresszes. Mi egy szilárd pozícióban vagyunk, de mindig mondtam, hogy nem szabad elbíznunk magunkat, és a konstruktőri bajnokság is nagyon fontos.

A Mercedes jelenleg 66 ponttal vezeti a vb-t a csapatok között, így Wolff hozzátette, még fontos feladat számukra az is, hogy a konstruktőri győzelmet bebiztosítsák.

„Még semminek nincs vége. Még 129 pontot gyűjthetünk, és most 66 pontos előnyünk van. Természetesen ez egy jó különbség, de nem kuncoghatunk magunkban, és nem gondolhatjuk, hogy a kezünkben van a trófea, mert láthatjuk, hogy nincs.”

Szólj hozzá!