Wolff: Vettelt hibáihoz és a vb-címeihez is a szenvedélye vezette - F1VILÁG.HU

Wolff: Vettelt hibáihoz és a vb-címeihez is a szenvedélye vezette

HIRDETÉS
Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 5 April 2018.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint egy F1-es világbajnoki esélyes sem engedheti meg magának, hogy hibázzon, ezek a pontok ugyanis az év végén hiányozhatnak majd a vb-címhez.

Sebastian Vettel több olyan hibát is vétett már az idei szezonban, ami miatt pozíciót veszített: Bakuban az első helyért folyó csata közben csúszott vissza a negyedik helyre, Franciaországban a rajtnál Valtteri Bottasszal ütközött, emiatt 5 másodperces büntetést kapott, most, Ausztriában pedig 3 rajthellyel hátrasorolták, miután az időmérőn feltartotta Carlos Sainzot.

Wolffot az Osztrák Nagydíjon kérdezték Vettel hibáiról, és a csapatvezető elmondta, szinte lehetetlen hiba nélkül teljesíteni egy szezont, azonban törekedni kell erre, és azokat a hibákat, amelyek könnyen elkerülhetőek – mint például a feltartás miatti szankció – ki kell küszöbölni.

„Aki világbajnok akar lenni, annak gyorsnak és következetesnek kell lennie, valamint a legkevesebb hibával kell végigmennie. Néha nehéz ezt mind egy kalap alatt kezelni, és néha félremehetnek a dolgok, mint például Le Castellet-ben” – mondta Wolff.

„Minden egyes pontért meg kell küzdeni, nem szabad egyet sem veszni hagyni, különben elcsípnek. Ez nehéz, amikor az autóban ülsz. Agresszívnek kell lenned, és mindent ki kell hoznod az autóból. Ezzel egy időben nem engedheted meg magadnak, hogy hibázz – de gyorsan megtörténhet.

„Mindenki tudja, hogy az időmérőn nem lehet feltartani a másikat. A mérnökök is mondják a pilótáknak, hogy mi történik mögöttük. Mindenki tudja, hogy könnyen lehet büntetést kapni.”

Wolff mindazonáltal kicsit védelmébe vette Vettelt, szerinte a német pilóta hibái ugyanazokból a tulajdonságaiból adódnak, amelyek miatt négy világbajnoki címet is nyert.

Sebastiannál az érzelmek és a szenvedély is nagy szerepet játszik, mindkettő az erőssége. Néha ezek a dolgok felülkerekednek rajta, és akkor nem akarja elveszíteni a pozícióját, vagy feladni azt. De soha nem lett volna négyszeres világbajnok, ha nem lenne meg benne ez az energia és ez az ambíció.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!