Wurz azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et - F1VILÁG.HU

Wurz azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et

HIRDETÉS

A Williams istálló osztrák versenyzője, Alexander Wurz hétfőn kiadott közleményében megerősítette, azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et, és már a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon sem áll rajthoz.

A Williams istálló osztrák versenyzője, Alexander Wurz hétfőn kiadott közleményében megerősítette, azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et, és már a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon sem áll rajthoz.

“Be szeretném jelenteni visszavonulásomat” – mondta a 33 éves Wurz, csapata által kiadott közleményében.

“Köszönetet szereznék mondani családomnak, szurkolóimnak, és az AT&T Williams istálló, és korábbi csapataim dolgozóinak, valamint a médiának, hogy mindig támogattak Forma-1-es pályafutásom alatt.”

“Mindig is hangoztattam, hogy mikor kétségeid támadnak afelől, mit is csinálsz valójában, elérkezett az idő a visszavonulásra. Megmondom őszintén már az év elején felmerültek bennem ezek a kételyek, így úgy érzem, most jött el az idő, hogy bejelentést tegyek. Nagy öröm volt számomra, hogy idén rajthoz állhattam a versenyeken, és Kanadában dobogós helyezést szereztem, de úgy érzem, eljött a visszavonulás ideje.”

“Köszönöm a csapatnak, hogy elfogadta a döntésem, és további sok sikert kívánok nekik a jövőben” – tette hozzá Wurz.

Wurz 1997-ben a Kanadai Nagydíjon debütált a Forma-1-ben, és számos évet eltöltött tesztpilótaként a McLarennél, mielőtt a tavalyi évben átigazolt a Williamshez. Idén ismét lehetőséget kapott a versenyzésre, azonban képtelen volt felvenni a versenyt ifjú csapattársával, Nico Rosberggel, különösen az időmérő edzéseken.

“Természetesen keresem a jövőbeli lehetőségeket, és több megbeszélést folytatok” – magyarázta Wurz. “Más szériákban még versenyezhetek, és ami a legfontosabb, a közutak biztonságosabbá tétele mellett fogok kampányolni, ami mellett teljes mértékben elkötelezett vagyok már jó pár éve.”

A Williams névadó résztulajdonosa, Sir Frank Williams a következőkkel folytatta: “Alex rengeteget segített a csapatnak az elmúlt két évben, a valaha volt legjobb teszt és fejlesztőpilótánk volt, akivel valaha is együtt dolgoztunk, és versenyzőként is megállta a helyét.”

“Az idei évben számos sikert elért különösen nehéz körülmények között, amiért hálásak vagyunk neki. Alex ismert, és mindenki által elismert versenyző, a Forma-1 igazi úriembere. Sok szerencsét szeretnék kívánni neki és családjának a jövőben.”

Williams azt is elmondta, hogy Wurz nem vesz részt a szezonzáró Brazil Nagydíjon, helyetteséről pedig honlap döntenek. A csapat tesztpilótája, Kazuki Nakajima a legesélyesebb a megüresedett posztra, aki már Kínában is részt vehetett a pénteki szabadedzéseken.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!