Wurz reméli, nem bánják meg a Halo elutasítását - F1VILÁG.HU

Wurz reméli, nem bánják meg a Halo elutasítását

HIRDETÉS

A Forma-1-es autóversenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) elnöke, Alex Wurz azt reméli, a királykategória nem bánja meg, hogy nemmel szavazott a Halo 2017-es bevezetésére.


A Forma-1-es autóversenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) elnöke, Alex Wurz azt reméli, a királykategória nem bánja meg, hogy nemmel szavazott a Halo 2017-es bevezetésére.

A Stratégiai Munkacsoport csütörtöki ülésén határozott arról, 2017-ben még nem teszi kötelezővé a fejvédő-szerkezet használatát, noha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábban úgy érezte, az eszköz készen áll az éles bevetésre.

Wurz elárulta, csalódott a döntés miatt, és csak remélni tudja, hogy a Forma-1 nem bánja meg.

„A személyes véleményem a Stratégiai Munkacsoport ülésével kapcsolatban, hogy amennyiben a Motorsport Világtanács a döntést jóváhagyja, az nagyban túlmutat azon, hogy pusztán a Halo ellen szavaztak, vagy elhalasztották annak bevezetését” – kezdte az osztrák ex-versenyző.

„Ez a döntés sok szempontból egy feltérképezetlen területre vezeti a Forma-1-et. Várjuk meg az érveket a döntés kapcsán, de jelen állás szerint úgy tűnik, hogy ’az első az üzlet, és aztán jön a biztonság’.”

„Esztétikailag a Halo nem egy szép megoldás, de a szakértők által elvégzett tudományos kutatások bizonyították, hogy képes megmenteni versenyzők életét. Az FIA által nemrég megtartott prezentáción tudomásom szerint úgy mutatták be azt, mint ami készen áll az éles bevetésre. És amennyire én tudom, az autókat is úgy tervezik, hogy felkerül rájuk a Halo.”

„És természetesen kell, illetve lehet is tovább fejleszteni, és ezek a fejlesztések akár szépészeti beavatkozások is lehetnek. Úgy hiszem, a Halo egy biztonságos alapkoncepció lett volna. És mindezek tudatában ez egy igencsak meglepő döntés.”

„Mint mindannyian, én is őszintén remélem, hogy ezt a döntést nem fogjuk egy napon keservesen megbánni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!