Wurz: Webbernek le kellene nyelnie a békát - F1VILÁG.HU

Wurz: Webbernek le kellene nyelnie a békát

HIRDETÉS

A korábbi Forma-1-es versenyző, Alex Wurz szerint Mark Webber jobban tenné, ha túltenné magát a Malajziában történteken, és elfogadná a második számú versenyzői státuszt jelenlegi csapatánál, a Red Bull Racingnél.


A korábbi Forma-1-es versenyző, Alex Wurz szerint Mark Webber jobban tenné, ha túltenné magát a Malajziában történteken, és elfogadná a második számú versenyzői státuszt jelenlegi csapatánál, a Red Bull Racingnél.

Az ausztrál versenyző alaposan kifakadt a Maláj Nagydíjat követően, amikor is csapattársa, Sebastian Vettel a csapatutasítást figyelmen kívül hagyva megelőzte őt, és megnyerte a sepangi futamot.

Alexander Wurz szerint nyilvánvaló, hogy ki a jobb versenyző a Milton Keynes-i alakulatnál, így Webbernek el kellene fogadnia, hogy jelenleg csak másodhegedűs lehet Vettel mellett – ám még így sem jár rosszul, hiszen akár a vb-címre is esélye lehet az osztrák gárda színeiben.

„Ha azt hiszi, más csapat jobban kiszolgálná őt, akkor talán el kellene köszönnie” – mondta az osztrák ex-versenyző a Spoxnak. „Momentán viszont azt gondolom, jobban tenné, ha lenyelné a dolgokat.”

„Elvégre egy olyan csapatnál van, ahol sikereket érhet el. Ha szerencséje van, Vettelnek pedig nincs, talán még a bajnoki címet is megnyerheti. Ellenkező esetben másodhegedűs szerepet tölt be, sok pénzt keres, és az egyik csillaga marad ennek a show-nak.”

Wurz kifejtette, Vettellel ellentétben Lewis Hamilton nem élvez kedvezményezett státuszt új csapatánál, a Mercedesnél, noha Sepangban a brackley-i gárda arra kérte Nico Rosberget, ne előzze meg angol csapattársát a leintésig.

„Szerintem nem kivételeznek vele. Az persze biztos, hogy Rosberg és menedzsmentje szeretne magyarázatot kapni a történtekre. Nyilván rákérdeztek arra, hogy van-e már csapatsorrend az istállónál, vagy pedig egy spontán döntés született pusztán a logika mentén.”

A Toyota Forma-1-es csapatának egykori versenyzője, Allan McNish mindazonáltal úgy véli, Hamilton nyilvánvalóan kedvezményezett a Mercedesnél.

„Még ha nem is hivatalosan, de határozottan Hamiltonra koncentrálnak, hogy ő legyen a legfőbb katonájuk a bajnokság során” – mondta a skót a BBC-nek. „Tárt karokkal várták őt, most pedig kétségkívül karjaik közt tartják az angolt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!