Verstappen vs. Ocon

Zöld utat kapott a miami F1-es verseny

Fotó: Pirelli

Egyre nagyobb esély van arra, hogy 2019-ben Forma-1-es versenyt rendeznek Miamiban, a városi önkormányzat ugyanis csütörtökön elfogadta az erre vonatkozó terveket.

A város polgármestere, Francis Suarez biztos abban, a száguldó cirkusznak köszönhetően Miami „globális várossá” válhat.

„Lehetőség van 2,8 milliárd dolláros fejlődésre, ennyit jegyeztek ugyanis 2012 és 2015 között Austin belvárosában – ez az egyetlen másik város az Egyesült Államokban, ahol F1-es verseny van” – mondta a politikus.

„Mi lehetnénk az egyetlen város a világon, ahol itt van a Forma-1, valamint az öt nagy amerikai sport. Ez még csak az első lépés, és remélhetőleg sikerült megállapodást is kötni.”

Csütörtökön megerősítették azt is, hogy Miami város kikötője – ahol a pályát kialakítanák – egyaránt támogatja a verseny megrendezését.

A következő feladat most a szerződés előkészítése, melyet a Városi Bizottság július 1-je előtt tovább vizsgál majd.

A versenypálya vonalvezetéséről egyébként nemrég nyilvánosságra kerültek az első információk is – ezekről ebben a cikkben írtunk.

 

Kapcsolódó cikkek

„Drága hibának” tartja a 2019-es változásokat a Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint még a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media is elismerné, hogy elsiették a 2019-ben bevezetésre kerülő aerodinamikai szabályokat. A szakember szerint a változtatásoktól nem lesz jobb a versenyzés idén.

Friss hírek