Zöld utat kapott a Renault új szimulátora - F1VILÁG.HU

Zöld utat kapott a Renault új szimulátora

HIRDETÉS

A helyi hatóságok zöld utat adtak a Renault tervei előtt, így a brit színekben versenyző gárda megkezdheti új szimulátora építését enstone-i gyártelepén, a jelenlegi szélcsatorna mellett.


A helyi hatóságok zöld utat adtak a Renault tervei előtt, így a brit színekben versenyző gárda megkezdheti új szimulátora építését enstone-i gyártelepén, a jelenlegi szélcsatorna mellett.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier úgy gondolja, hogy technológiájuk legalább olyan jó, ha nem jobb lesz, mint ellenfeleiké, miután sikerült technikai együttműködést kötniük a McLarennel, és a Red Bull Racing korábbi szimulátor felelősét is megszerezték.

„Szimulátorunknak márciusig el kell készülnie” – mondta a szakember. „Magunk építjük. A McLarentől is kapunk némi technológiai segítséget, és van a fedélzeten egy olyan srác, aki korábban a Red Bull szimulátor részlegét vezette. Szerintem tudja, miről beszél, szóval mindenből rendelkezésre áll a legjobb.”

Boullier azt is elárulta, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentésre kerülhet, hogy szerződést hosszabbítanak motorpartnerükkel, a Renault-val, jóllehet korábban olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint a Cosworth-szal is tárgyalnak.

„Nagyon közel vagyunk, de ennél többet nem mondhatok. Történelmi partnerek vagyunk, szoros technikai együttműködésben vagyunk, ráadásul ott van mindennek közepén (az olajszponzor) a Total, így kereskedelmi okai is vannak, hogy miért kell a Renault-nál maradnunk” – magyarázta.

„Ami a Cosworth pletykákat illeti, félig igazak, hiszen kapcsolatba léptünk velük, hiszen mindig kell lennie egy B, vagy C tervnek.”

Boullier ennél is tovább ment és elhintette, hogy csapatán múlik, hogy átadja-e a KERS bizalmas információit a Renault többi partnercsapatának.

„Nálunk vannak a szerzői jogok a KERS-szel kapcsolatban, hiszen mi terveztük meg. A know-how is Enstone-ban van, és most arról egyeztetünk, hogy átadjuk-e a többi partnercsapatnak azokat, hogy egy jobb egységet fejleszthessünk” – mondta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!