Verstappen vs. Ocon

Zöld utat kapott az Egyesült Államok Nagydíja

Zöld utat adott az Egyesült Államok Nagydíjának a Nemzetközi Automobil Szövetség versenyigazgatója, Charle Whiting, aki kedden tartotta utolsó pályabejárását Texasban.


Zöld utat adott az Egyesült Államok Nagydíjának a Nemzetközi Automobil Szövetség versenyigazgatója, Charle Whiting, aki kedden tartotta utolsó pályabejárását Texasban.

A Circuit of The Americas képviselői hivatalos sajtóközleményben tudatták, biztossá vált, hogy a Forma-1 mezőnye november 16-18. között Amerikában vendégszerepel majd, Whiting ugyanis egész egyszerűen le volt nyűgözve az Austinban látottakkal.

Az FIA állandó versenyigazgatója tegnap tartotta hivatalos pályainspekcióját, és a legjobb fokozattal jutalmazta a létesítményt.

„Minden, amit láttam, első osztályú volt, és lenyűgöző fejlődést értek el azóta, hogy utoljára itt jártam” – mondta elégedetten a szakember.

„Hihetetlen munkát végeztek a fiúk, fantasztikus az egész. Minden a lehető legjobb minőségben készült el, ahogyan azt vártuk.”

Whiting a pályabejárás után megtartott rögtönzött sajtótájékoztatón szót ejtett arról is, az új amerikai versenypályát úgy a Forma-1 mezőnye, mint rajongótábora szeretni fogja majd.

„Van 3-4 olyan kanyar, ahol nagy valószínűséggel sok előzést látunk majd. Az 1-es kanyar pedig egyszerűen lenyűgöző – ez az egyetlen szó, mellyel le tudom írni. Azt hiszem, amikor a csapatok és a versenyzők először érkeznek majd ide, ők is hasonlóképp vélekednek majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Whiting: Nem kell szabályt változtatni a Vettel-incidens után

Charlie Whiting szerint nem szükséges változtatni a versenyautók véletlenszerű mérlegelésére vonatkozó szabályokon azok után sem, hogy Sebastian Vettel súlyos pénzbírságot kapott az interlagosi időmérő edzésen elkövetett kihágásáért.

Newey szerint csúszós kerékvetők kellenének az F1-be

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey szerint „csúszós kerékvetőkkel” kellene elrettenteni a versenyzőket attól, hogy kiszélesítsék a versenypályákat – árulta el Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója.

Whiting: Vettel könnyen betartható szabályt szegett meg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Charlie Whiting azt mondja, a piros zászlóra vonatkozó szabályokat könnyű betartani a Forma-1-ben, Sebastian Vettel pedig egész egyszerűen nem végzett elég jó munkát Austinban, ezért kapott büntetést.

Az FIA már elismeri, Magnussen szabálytalan volt Japánban

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting elismerte, már úgy látják, Kevin Magnussen túl későn kezdett el védekezni Charles Leclerckel szemben a Japán Nagydíjon, és ez vezetett kettejük ütközéséhez Szuzukában.

Az FIA elárulta, van-e közük a Ferrari visszaeséséhez

A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állítja, a Ferrari csapatának teljesítménye nem azért esett vissza az elmúlt időszakban, mert ők egy második szenzort is beépítettek az olaszok autóiba.

Friss hírek