Hétvégén bejelentést tehet a Sauber – jönnek az Alfa Romeo-motorok?

Fotó: Sauber F1 Team
Marcus Ericsson (SWE), Sauber F1 Team. Autodromo Jose Carlos Pace.

Várhatóan a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon bejelenti 2018-as versenyzőpárosát a Sauber – eközben arról pletykálnak, az istálló az Alfa Romeo nevet is visszahozhatja a Forma-1-be.

A svájci kiscsapat szoros partnerséget ápol a Ferrarival, ennek részeként pedig jövőre már ismét a maranellóiak legújabb motorját használhatják az F1-ben.

Úgy tudni, a megállapodás része, hogy a Sauber lehetőséget ad majd a Ferrari juniorversenyzőinek.

Az szinte biztosnak tűnik, hogy a Forma-2-es sorozat legjobbja, Charles Leclerc jövőre bemutatkozhat a királykategóriában, a Ferrari azonban azt még mérlegeli, hogy Antonio Giovinazzit is beültesse-e a svájciak autójába.

Az nyílt titokként kezelendő, hogy Pascal Wehrleinnak távoznia kell a Saubertől, Marcus Ericsson azonban esélyes arra, hogy a csapatnál maradjon jövőre – ez azonban csak a Ferrari jóváhagyásával lesz lehetséges.

Emellett úgy hírlik, a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne azon gondolkodik, hogy visszahozza az Alfa Romeo nevet a Forma-1-be – mégpedig úgy, hogy a Sauber által használandó V6-os motorokat átkeresztelik Alfa Romeóra.

A ’presidente’ nemrég úgy nyilatkozott, az Alfa Romeo projektet össze lehetne kötni a Ferrari juniorjaival – ám hogy ez már 2018-ban megvalósulhat-e, az még nem világos.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!