Leclerc: A Ferrari büszke lehet teljesítményére

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, az olasz istálló büszke lehet múlt hétvégi, bahreini teljesítményére, habár a győzelem végül egy motorhiba miatt kicsúszott a kezei közül.

Leclerc parádés formát mutatott a szezon második versenyhétvégéjén: a pole pozíció megszerzése után magabiztosan haladt pályafutása első F1-es győzelme felé, ám végül egy technikai probléma miatt autója 10 körrel a leintés előtt lelassult, így végül csak a 3. helyen futott be.

„Felejthetetlen hétvége volt ez számomra” – mondta a monacói.

„Nagyszerű autót adtak nekem, erre pedig büszkék lehetnek. A verseny során rendkívül erősek voltunk, aztán jött a probléma. Nyilván kiábrándító, nemcsak nekem, hanem a teljes csapatnak az, hogy nem ott értünk célba, ahol megérdemeltük volna. De elégedettek lehetünk és büszkék arra, amit elértünk.”

„Dolgozni fogunk a problémán, és teljesen biztos vagyok abban, hogy megtalálják, mi volt a gond, és meg is oldják a jövőre nézve.”

Leclerc azt mondja, amivel különösen elégedett, hogy az ausztráliai bizonytalankodás után Bahreinben jól tudott szerepelni az időmérőn is.

„Melbourne után nem voltam elégedett magammal. Sokat hibáztam, főleg a Q3-ban, amikor össze kellett volna tenni egy jó kört. Nem tettem oda magam. Szóval most örülök.”

„Úgy érzem, a versenyen is nagyon jó munkát végeztem Melbourne-höz képest, ahol szintén sokat hibáztam. Persze sokat kell még fejlődnöm, dolgozni is fogok ezen. Én mindig hajlamos vagyok a negatívumokra fókuszálni, és kétségkívül vannak dolgok, amikben javulnom kell. Megpróbálok dolgozni ezeken.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!