Sebastian Vettel indulhat az élről hazai futamán

Fotó: Hockenheimring
German Grand Prix 2018, Hockenheim Sebastian Vettel Ferrari

A német új körrekorddal szerezte meg a pole pozíciót Hockenheimben.

 

Az időjárás már kegyesebb volt a pilótákkal az időmérő edzésen. Először Szergej Szirotkin hajtott ki a hockenheimi aszfaltra ultralágy gumikon, és kevesebb, mint negyed óra alatt már minden versenyzőnek volt mért köre. Lewis Hamiltonnak is, aki kiállni kényszerült, miután a Q1 végén autóját rátette a rázókőre. A csapatrádión azonnal érkezett is az utasítás, hogy hidraulikai probléma lépett fel, és állítsa le a Mercedest az erőforrás kímélése végett. Ocon, Gasly, Hartley, Stroll és Vandoorne sem jutott a Q2-be.

Forrás: F1

A második etapban Ericsson hibázott. Ugyan vissza tudott térni a pályára, de nem kevés kavicsot is vitt magával, ezért félbe kellett szakítani az időmérőt.

Forrás: F1

A folytatás után a svéd gurult ki először, hogy mért időt szerezzen, de a Q3-ba végül nem jutott be. Nem úgy, mint csapattársa, Charles Leclerc. Ericssonon kívül Alonso és Szirotkin is búcsúzott, Ricciardo pedig úgy döntött, nincs értelme pályára gurulnia, hiszen büntetés miatt úgyis a mezőny végéről rajtolhat a futamon.

Az izgalmak az utolsó tizenkét percben csak fokozódtak. Először Räikkönen autózott egy remek időt, majd csapattársa, Vettel hozott össze egy nem akármilyen gyors kört. Meg is született az új rekord, de Bottas még jobbnak bizonyult. Egészen az utolsó másodpercekig, ugyanis a német nem engedte ki kezéből a pole pozíciót. 1:11.212-es idejével újabb pályacsúcsot autózott. A harmadik Räikkönen lett, a negyedik helyről pedig Verstappen rajtolhat.

Az időmérő edzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

No Content Available
HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!