Verstappen vs. Ocon

Vak F1-rajongó álmát váltották valóra Baumgartnerék

_SLP3294

Igazán különleges élménnyel kezdveskedett a Forma-1 egy vak rajongójának, bizonyos Charaf-Eddit Ait-Talesnek.

A fiatalember 20 éves korában veszítette el szeme világát, ám azóta is lelkes rajongója a száguldó cirkusznak: minderről a Spanyol Nagydíj hétvégéjén beszélt a Forma-1 száguldó riporterének, Will Buxtonnak.

„20 éves koromban kezdtem el teljesen megvakulni, de ilyenkor az ember el sem akarja hinni” – fogalmazott Charaf.

„Hatalmas Forma-1 rajongó voltam már előtte is. És amikor elkezdtem megvakulni, azt mondtam magamnak, ’olyan helyen kell lenned, amit imádsz’. Amikor a Forma-1-et követem, teljesen elfelejtem, hogy vak vagyok, mert ismerem az összes kanyar korábbról. Mintha látnám, értik? A Forma-1 az én világom.”

„Ha az ember figyel, rengeteg mindent hallhat. Még te is! A szemeid hazudnak neked!”

„Michael [Schumacher] volt az én hősöm. Amikor volt a balesete Silverstone-ban, és eltörte a lábát, én pont akkor kezdtem el megvakulni. Számomra ez… sokkal erősebben tért vissza… Szóval miért ne harcolhatnál ugyanúgy, még akkor is, ha vak vagy?”

„Gyógytornász vagyok, de csütörtökön bezárok, ebéd után, ha Forma-1-es hétvége van, hogy követni tudjam a sajtótájékoztatót. És aztán követem mindent a Twitteren, és aztán hétfőig szabadságon vagyok, hétfő délutánig.”

A Forma-1 egy fantasztikus élménnyel ajándékozta meg Charafot, hiszen a barcelonai pályán nem más, mint Baumgartner Zsolt vitte el őt egy körre a kétüléses F1-es autóval.

Az alábbi videóban nemcsak ezt, hanem azt is megnézheted, mit szólt a Forma-1 egyik legnagyobb rajongója, amikor kiderült számára, hogy igazi versenyautóba ülhet. És persze a körözés utáni pillanatok is igazán megindítóak.

Megindító videó egy vak F1-rajongóról:
 

Kapcsolódó cikkek

Eladó Baumgartner pontszerző sisakja

Hazánk első Forma-1-es versenyzője, Baumgartner Zsolt 2004-es bukósisakja felkerült az eBay-re, ahol még pár óráig lehet ajánlatot tenni az Amerikai Nagydíjon is használt fejvédőre, mellyel

Baumgartner szerint a Ferrarinál van az előny

Hazánk első és eddigi egyetlen Forma-1-es versenyzője, Baumgartner Zsolt úgy gondolja, hogy visszaáll a téli rend, és a Ferrari már a hétvégi Maláj Nagydíjon visszaveszi

Exkluzív interjú Baumgartner Zsolttal

Baumgartner Zsolt hosszú idő után ismét hallatott magáról, és lapunknak adott interjújában őszintén beszélt jelenlegi helyzetéről…

Friss hírek