Verstappen vs. Ocon

Hamiltonékat felbosszantották a sajtótájékoztatón

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Az F1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését követően egy újságíró felbosszantotta a Mercedes pilótáit, amikor arról kérdezte őket, hogy a Pirelli szándékosan segítette-e a csapatukat.

A Pirelli némileg változtatott a gumikeverékeken a Spanyol Nagydíjat megelőzően: Barcelonában 0,4 mm-rel vékonyabb abroncsokat használnak a pilóták. Miután a hétvége eddigi eredményei azt mutatják, a Mercedes újra a mezőny élére állt, sokan azt feltételezik, ez a gumik változtatásának köszönhető.

Az időmérő edzést követő sajtótájékoztatón egy újságíró feltette a kérdést a Mercedes versenyzőinek, hogy szerintük az volt-e a célja a Pirellinek, hogy őket segítsék ezzel a változtatással.

Ennek természetesen nem örült egyik pilóta sem, Valtteri Bottas kérdéssel válaszolt a feltevésre: „Miért akarnának segíteni nekünk?”

Lewis Hamilton pedig teljesen elhatárolódott ettől a témától, és hamar lerázta az újságírót: „Ez igazán hülye kérdés volt, szóval nincs is válaszom rá.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek