Fotó: McLaren
RACE|IDŐ

Így emlékeznek az elhunyt versenyzőre a Forma-1 csapatai

A 86 esztendős korában elhunyt Dan Gurney-re emlékezik a Forma-1 mezőnye.

Az amerikai autóversenyző pályafutása során 86 F1-es futamon állt rajthoz a Ferrari, a BRM, a Porsche, a Brabham, az Eagle és a McLaren színeiben, és összesen 4 futamgyőzelmet szerzett a királykategóriában. Ezek közül az 1967-es Belga GP-n aratott diadala a legemlékezetesebb, melyet a saját maga által épített autóval nyert meg.

De sikeres pályafutása volt az IndyCar-ban, Le Mans-ban és a NASCAR-sorozatban is.

Halála természetesen megrázta a Forma-1 világát: a királykategória csapatai közösségi oldalaikon emlékeztek meg róla.

Ferrari:
„Búcsú Dan Gurney-től, egykori Ferrari-versenyzőtől, és az 1959-es sebringi 12 órás győztesétől, melyet egy 250 Tesla Rossával nyert meg.”

Mercedes:
„Mélyen lesújtott bennünket a hír, hogy a motorsport-legenda, Dan Gurney elhunyt. Az amerikai versenyző egy géniusz volt a pályán és azon kívül is. Nagyon fog hiányozni.”

McLaren:
„Borzasztóan szomorúak vagyunk, hogy az amerikai versenyzés úttörője, a korábbi McLaren-versenyző, Dan Gurney elhunyt. Gondolatban családjával és barátaival vagyunk.”

Haas:
„Szomorúan hallottuk az amerikai autóversenyző-ikon, Dan Gurney halálhírét. Gondolatban és imáinkkal családjával és barátaival vagyunk.”

Jean Todt:
„Emlékezés Dan Gurney-re, egy nagyszerű versenyzőre, aki inspriálta a motorsport iránti szerelmem, és a barátom lett. Gondolatban a családjával vagyok.”

Szólj hozzá!