Motor berobban, sisakrostély lecsuk, csak Te, az autó és a pálya. Elindulsz, remeg a lábad, néhány kanyar után viszont már egy vagy az autóval. És sosem akarsz leparkolni. Nevezhetjük élményautózásnak, de ez a kifejezés aligha írja le az érzést…  

F1-rajongóként mindannyian elképzeltük már, milyen lenne az, ha mi ülnénk abban a versenyautóban, nekünk kellene végigmelóznunk egy versenyhétvégét, nekünk dobogna a torkunkban a szívünk, amikor a felvezető kör után felállunk a rajtrácsra – naná, hogy a pole-ba! –, és velünk együtt örülne többtízezer ember, amikor a dobogó tetején állva hazánk himnuszát hallgatjuk büszkén.

Ha ilyen élményt nem is tudunk kínálni, egy olyat igen, amely után garantáltan átértékeled a Forma-1-es versenyzők teljesítményét, és kétszer is meggondolod, mielőtt melegebb éghajlatra küldöd kedvenced legnagyobb riválisát a TV előtt ülve!

A benzingőzért rajongók nagy része biztosan kipróbálta már a gokartozást (akinek még nem sikerült, és módjában áll, az mihamarabb pótolja!), ám talán kevesen tudják, hogy kis hazánkban bizony lehetőség van különféle formaautók élményszintű vezetésére is!

Egy ilyen lehetőséget kapott nemrég az F1VILÁG csapata is: személyesen élhettük át, milyen az, amikor egy alig párszázkilós formaautó a maga 140 lóerejével megindul alattunk, kitör a kanyarokban, elkezdi jól használni a gumikat, és néhány másodperc alatt 150 km/h-ra gyorsul.

A vezetési élmény elképesztő: kezdetben egy kicsit bizonytalanul léptem a gázra, elvégre mégiscsak egy versenyautóban ültem, ám ahogy egyre kényelmesebben éreztem magam a cockpitben, úgy mertem egyre bátrabban támadni a kanyarokat.

Fotó: F1VILAG.HU

A kiszállás után pedig rájön az ember, milyen elképesztő precizitást, koncentrációt, fizikai felkészültséget igényel az, hogy egy pilóta ezt versenyszerűen, minden második hétvégén művelje több mint kétszer akkora sebességnél, sokkal nagyobb erőhatások közepette, több órán át.

Az ÉlményPláza weboldalán többféle formaautó közül is választhatsz: kipróbálhatsz Forma BMW-t, Forma Renault-t, vagy Forma Easter versenyautót, vagy akár karácsonyi ajándékként is adhatod az élményt Forma-1-rajongó barátodnak, szerettednek! De tudunk jobbat is: írj a Jézuskának, hátha Te is megkapod! 🙂

Kedvet kaptál? Ne habozz! IDE kattintva már meg is nézheted a formaatutó kínálatot!  

Ha pedig már megvolt az élmény, küldd el nekünk Facebook-oldalunkon, milyen volt, és szívesen osztjuk meg beszámolódat a többi rajongóval!