Hűvös őszi reggel van, a nap sugarai viszont már kellemesen átmelegítik az embert a kiskunlacházi repülőtéren. Ha a kifutó aszfaltját nem is hevítik fel kellőképpen, az garantált, hogy a gumik ma nem maradnak hidegek! Élményautóztunk!

Merthogy megleptek minket, nem is akármivel! Egy olyan élményautózással, melyet aligha felejt el az ember, és ami után a munkával teli szürke hétköznapok is jó darabig gördülékenyebben telnek majd.

A repülőtér hangárja mellett csodaautók, ám már látványra is kiemelkedik közülük egy: a Dodge Challenger HellCat. Ez a hófehér paripa már első blikkre is tekintélyt parancsol magának, és egyáltalán nem kell elbújnia a mellette még álmosan ébredező Ferrari mögé.

Bevallom őszintén, egy kicsit megszeppenve kezdtem el taposni a gázpedált (nem úgy, mint Vin Diesel a népszerű filmben), elvégre mégiscsak egy 6200 köbcentis, 707 lóerős V8-assal szerelt izomautóval kellett megtenni az első métereket, de hol máshol érezzen rá az ember, ha nem egy, a közúti forgalom elől elzárt repülőtéren?

Pár kör után már az anyósülésen egyre bátortalanabbul, de annál szélesebb vigyorral szemlélődő, benzingőzzel jócskán megfertőzött feleség szokásos instrukciói sem tántorítanak el attól, hogy egyre többször kérdezgessem az autót arról, mire is képes valójában.

Mert sokra.

Aki nem autóversenyzőnek születik, annak bőven elég az is, ha egy kicsit a komfortzónájából kilépve odapakolhat egy ilyen bivalyerős masinának. Egy ilyen élményautózás nemcsak arról szól, hogy az ember kiélheti az autók iránti szenvedélyét, hanem arról is, hogy egy kicsit megtanulja tisztelni azt, ami alatta van. És ha már eggyel kevesebben kezdenek el vagánykodni a közutakon egy ilyen zártkapus száguldozás után, már megérte!

Kipróbálnád Te is? Hajrá! Látogass el az ÉlményPláza weboldalára, és lépj oda ennek a fantasztikus masinának profi instruktorok segítségével!