Marko: Belgium után döntünk Perezről, Lawson is esélyes - F1VILÁG.HU

Marko: Belgium után döntünk Perezről, Lawson is esélyes

HIRDETÉS
Egyre nagyobb nyomás nehezedik a Forma-1-ben Sergio Perezre, a Red Bull mexikói versenyzője ugyanis újabb hibát követett el, ami miatt még nagyobb veszélybe került ülése az osztrák istállónál.

Perezzel még nyár elején hosszabbított szerződést a Red Bull, azóta azonban kiábrándító formát mutat. Jó ideje pletykálják már, nincs kizárva, hogy az energiaital-gyárosok lecserélik őt a nyári szünetet követően, most pedig már a Red Bullnál sem tagadják, dönteni kell Perez sorsáról hamarosan.

A mexikói pilóta szerződésében a hírek szerint van egy záradék, mely lehetővé teszi az idény közbeni menesztését abban az esetben, ha túl nagy pontkülönbség alakul ki közte, valamint a csapat másik pilótája, Max Verstappen között. Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Hungaroringen azt mondta, Pereznek a hétvégi Magyar Nagydíjon, illetve a jövő hétvégi Belga Nagydíjon van lehetősége bizonyítani.

„Tartjuk magunkat az eddigi megközelítésünkhöz. Megvárjuk a következő versenyt, és aztán leülünk együtt, hogy felkészüljünk és lássuk, mit fogunk tenni” — mondta a szakember a német Sky Sport televíziónak.

Perez ülésére többen is esélyesek lehetnek, leginkább a Red Bull kiscsapatánál, a Visa CashApp RB-nél versenyző Yuki Tsunoda és Daniel Ricciardo, valamint a tartalékos, Liam Lawson.

„Ismétlem, meg fogjuk várni a következő, spái versenyt, és aztán döntünk. De Lawson nemcsak azt a bizonyos tesztet hajtotta végre [a Red Bull autójával Silverstone-ban], hanem például sok időt eltöltött a szimulátorban is. Szóval határozottan esélyes, ha odáig jutunk, hogy szükségünk lesz egy esélyesre.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!