Friss hírek

A Mercedes tudja, mi okozta pénteki gyengélkedését

Mondhatni haszontalan volt az F1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzése a Mercedes számára, de tudják, hogyan tudnak javulni a gyenge szereplést követően.

A Mercedes versenyzői, George Russell a 8., míg Lewis Hamilton csak a 11. időt autózta a Magyar Nagydíj második szabadedzésén pénteken. A Mercedesnél tisztában vannak a gyenge teljesítmény okával: egy rossz beállítás okozta mindkét versenyző hátrányát. 

„A délelőtti edzés rendben volt, de elvégeztünk néhány változtatást délutánra mindkét autón, és úgy tűnt, hogy a rossz irányba mentünk” – nyilatkozta Andrew Shovlin, az istálló vezető versenymérnöke. „Ezt könnyű lesz szombatra visszacsinálni, és úgy tűnik, hogy lesz egy kis eső, szóval remélhetőleg kijavíthatjuk ezt a helyzetet. Azon kívül, hogy rájöttünk, mit ne csináljunk, a délutánnak nem sok haszna volt.

Hirdetés
 

Hamilton Mercedese a második tréningen az egyik kerékvetőn áthaladva megsérült, ami szintén nem segítette a pénteki munkát. 

„Tovább fokozza a helyzetet, hogy Lewis az alacsony üzemanyagszintes etapja során szerzett egy kis sérülést az autóra, amit nem tudtunk időben kijavítani, szóval az edzés végére az autót nagyon nehéz volt vezetni és következetlen volt” – folytatta Shovlin. 

„Ami az időjárást illeti a hétvége további részére, úgy tűnik, a szombat esős nap lesz, amit majd egy száraz verseny követ, de hűvösebb körülmények között, mint pénteken.”

Shovlin hozzátette, idén is arra számítanak, hogy nehéz lesz előzni a Hungaroringen, ezért a kvalifikációra koncentrálnak. 

„Bár csalódottak vagyunk a délutáni tempó miatt, remélhetőleg gyűjtöttünk néhány hasznos tapasztalatot pénteken. Az időmérő itt még fontosabb, mint a többi pályán, szóval erre koncentrálunk: tudjuk, hogy az autó jól működik, amikor a helyes beállításokat eltaláljuk, szóval megpróbáljuk ezt elérni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!