1 millió eurós gyorssegélyt küldött a Forma-1 Emilia-Romagnába - F1VILÁG.HU

1 millió eurós gyorssegélyt küldött a Forma-1 Emilia-Romagnába

1 millió eurós, azaz átszámítva közel 350 millió forintos gyorssegéllyel igyekszik segítő kezet nyújtani a katasztrófasújtott Emilia-Romagna régiónak a Forma-1 – jelentették be péntek délután, közleményben.

Mint ismert, a hét közepén törölni kellett a hétvégére tervezett Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjat, a térséget ért heves esőzések ugyanis súlyos áradásokat okoztak, a természeti katasztrófa pedig a verseny helyszínét, Imolát sem kímélte.

A Forma-1 nemrég adott ki közleményt, ebben azt írják, 1 millió eurós gyorssegélyt utalnak át Emilia-Romagna Területbiztonsági és Polgári Védelmi Régiós Ügynökségének, így támogatva az áradásokban sújtott civileket.

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali egyébiránt maga is Imolában született, így különösen fájó számára a természeti csapás. A szakember azt mondta, biztos benne, hogy a helyiek képesek lesznek felállni a katasztrófa után.

„Mindent meg kell tennünk azért, hogy támogassuk őket ezekben a nehéz időkben, ezért is adományozunk, hogy segítsük a helyszíni segélyakciókat” – magyarázta Domenicali. „A Forma-1 teljes közössége nevében gondolatban az érintettekkel vagyunk, és szeretnénk köszönetet mondani a segélyszervezeteknek hihetetlen munkájukért.”

Csütörtökön a Ferrari jelentette be, ugyancsak 1 millió euróval igyekszik megsegíteni a régiót a környezeti katasztrófa után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

1 millió eurós gyorssegélyt küldött a Forma-1 Emilia-Romagnába
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!