10 dolog, amit tudni érdemes a Belvárosi Nagydíjról – F1VILÁG.HU

10 dolog, amit tudni érdemes a Belvárosi Nagydíjról

HIRDETÉS

10 dolog, amit jó ha tudsz a Vodafone Belvárosi Nagydíjról és Jenson Button budapesti programjáról.


10 dolog, amit jó ha tudsz a Vodafone Belvárosi Nagydíjról és Jenson Button budapesti programjáról.

Mozgalmas nap elé néz budapesti látogatása alkalmával Jenson Button, a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája.

1. Jenson Button budapesti látogatása a Fashion Streeten található Vodafone Smart Store-ban indul kedden délután 1 órakor. Fogadása után a 2009-es világbajnok autóversenyző néhány perc erejéig a Smart Store promóció győztesével is találkozik, mielőtt megkezdődne számára a nap oroszlánrésze.

2. Kettő után elérkezik a várva várt pillanat: Jenson Button helyet foglal Vodafone McLaren Mercedes versenyautójában, hogy elkápráztassa a Bazilikától a Parlamentig húzódó versenypálya mentén álló rajongókat és az m1 nézőit, illetve a Kossuth Rádió hallgatóit. Az Országház felé vezető úton többször meg is forgatja autóját a közönség legnagyobb örömére.

3. Nem kell sokat várni a második száguldásra. Az ezüst Vodafone McLaren Mercedes nem sokkal három után újra a budapesti aszfaltra hajt, hogy ismét elkápráztassa a rajongókat.

4. A helyszínek kialakításáról 250 fős technikai személyzet gondoskodik. A Bazilika és a Parlament közötti útszakaszt több helyen újraaszfaltozzák, rögzítik a csatornafedeleket és 7 km-nyi kordont húznak fel.

5. Nem sok szusszanásra marad ideje Jenson Buttonnak a mozgalmas május 1-jei Vodafone Belvárosi Nagydíjon, de azért némi pihenőt beiktat két vezetés közt. Addig is, amíg az angol versenyző kifújja magát, a nézők a Hungaroring urait láthatják a pályán.

6. A Vodafone Belvárosi Nagydíjra kialakított versenypályán körülbelül 60 pályabíró gondoskodik az ő biztonságos futamairól.

7. A Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége során négy napon keresztül lehet játszani a helyszínen elhelyezett ügyességi játékokkal, többek között a profi Forma-1-es szimulátorokkal. A legjobb helyezést elért játékosok a futam végén személyesen Jenson Buttontől vehetik át díjaikat.

8. Jenson Button már ismerősként tekint a férfi vízilabda válogatott tagjaira, Kemény Dénessel karöltve edzést is tartott nekik tavaly a Margitszigeten. Most is találkozik a vízilabdásokkal a Belvárosi Nagydíjon.

9. Négy óra körül a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája utolsó körét is teljesíti Budapesten. Viszont pár hónap múlva visszatér: július végén a mogyoródi aszfaltcsíkon versenyez, de akkor már a teljes Forma-1-es mezőny elkíséri.

10. Kedden délután már repül is vissza a csapatához, mert a Forma-1-es idény egy perc lazítást sem enged neki. Várják az újabb versenyek. Májusban a Spanyol és a Monacói Nagydíj.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!