10 ezer koronavírus-teszttel készülnek az F1-es szezonnyitóra

Sebastian Vettel Charles Leclerc masks, Ferrari, Mugello
Fotó: Scuderia Ferrari
Több mint 10 ezer koronavírus-teszt áll készen a Forma-1 2020-as évadnyitójára, a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjra.

A száguldó cirkusz 2020-as idénye a július 3-5. között tartandó Osztrák Nagydíjjal veszi kezdetét, egy héttel később pedig ugyancsak a Red Bull Ringen versenyez az F1-es mezőny, akkor a Stájer Nagydíjat rendezik Spielbergben.

A futamokon természetesen nézők nem lehetnek jelen, a helyszínre utazó csapattagokat, illetve a versenyrendezésért felelős szakembereket – no meg azt az alig tucatnyi újságírót, akik a pálya területére léphetnek – folyamatosan koronavírus-tesztnek vetik alá.

Ezeket a Eurofins Genomics nevű vállalat szállítja.

„Mindenki, aki a pályán dolgozik – a vörös zónában mintegy 3000 ember –, csak akkor léphet be a munkaterületére, ha negatív COVID-19-teszttel rendelkezik, mely nem régebbi 4 napnál” – mondta a vállalat képviselője, Siegfried Schabl.

Az APA hírügynökség jelentése szerint összesen 20 tesztelőállomás lesz majd a Red Bull Ring területén.

„Mi egy 50 fős különítménnyel képviseljük magunkat, ők fogják rutinszerűen tesztelni a teljes Forma-1-et, illetve az FIA csapatát. Ötnaponta mindenkit le kell tesztelni.”

A tesztek eredményeit 16-24 órában belül meg lehet majd tudni.

„Azok, akiket tesztelünk, és regisztrálunk egy vonalkóddal, bekerülnek egy adatbázisba. Csupán a vonalkód áll rendelkezésünkre, azt nem fogjuk tudni, hogy kit képvisel.”

Ez utóbbira egyébként a személyiségi jogi problémák elkerülésére van szükség.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései