Friss hírek

10 ezer koronavírus-teszttel készülnek az F1-es szezonnyitóra

Több mint 10 ezer koronavírus-teszt áll készen a Forma-1 2020-as évadnyitójára, a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjra.

A száguldó cirkusz 2020-as idénye a július 3-5. között tartandó Osztrák Nagydíjjal veszi kezdetét, egy héttel később pedig ugyancsak a Red Bull Ringen versenyez az F1-es mezőny, akkor a Stájer Nagydíjat rendezik Spielbergben.

A futamokon természetesen nézők nem lehetnek jelen, a helyszínre utazó csapattagokat, illetve a versenyrendezésért felelős szakembereket – no meg azt az alig tucatnyi újságírót, akik a pálya területére léphetnek – folyamatosan koronavírus-tesztnek vetik alá.

Ezeket a Eurofins Genomics nevű vállalat szállítja.

„Mindenki, aki a pályán dolgozik – a vörös zónában mintegy 3000 ember –, csak akkor léphet be a munkaterületére, ha negatív COVID-19-teszttel rendelkezik, mely nem régebbi 4 napnál” – mondta a vállalat képviselője, Siegfried Schabl.

Az APA hírügynökség jelentése szerint összesen 20 tesztelőállomás lesz majd a Red Bull Ring területén.

„Mi egy 50 fős különítménnyel képviseljük magunkat, ők fogják rutinszerűen tesztelni a teljes Forma-1-et, illetve az FIA csapatát. Ötnaponta mindenkit le kell tesztelni.”

A tesztek eredményeit 16-24 órában belül meg lehet majd tudni.

„Azok, akiket tesztelünk, és regisztrálunk egy vonalkóddal, bekerülnek egy adatbázisba. Csupán a vonalkód áll rendelkezésünkre, azt nem fogjuk tudni, hogy kit képvisel.”

Ez utóbbira egyébként a személyiségi jogi problémák elkerülésére van szükség.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!