100 ezer ember tiltakozik Verstappen 2021-es világbajnoki címe ellen - F1VILÁG.HU

100 ezer ember tiltakozik Verstappen 2021-es világbajnoki címe ellen

Ennyien írták alá azt az online petíciót, ami Lewis Hamiltont hirdetné ki a 2021-es Forma-1-es világbajnokság győztesének. A mérföldkő elérése kapcsán megszólalt a petíció elindítója, Patel Gordon-Bennett.

A mondás szerint az idő mindent begyógyít, ennek ellenére úgy tűnik, a Forma-1 2021-es szezonzárója körül kialakult konfliktust még számos rajongót foglalkoztat. Ezt támasztja alá az az online kezdeményezés, ami Lewis Hamiltonnak adná a két évvel ezelőtti vb-címet, és ami a cikk születésének idején már közel 101 ezer aláírónál jár.

A petíció kezdeményezője a Change. org weboldalán úgy fogalmazott, a december 12-i Abu Dhabi Nagydíjon az FIA felügyelői „megtagadták” Lewis Hamiltontól a világbajnoki címet, amikor az utolsó körben szabálytalanul engedtek el bizonyos lekörözött pilótákat, így Max Verstappennek lehetősége adódott megelőzni a Mercedes pilótáját és megnyerni a világbajnokságot.

 

„Néhány órával a december 12-i verseny után indítottam a petíciót. Nem hittük el az igazságtalanságot, amivel szembesültünk. Azt éreztem, hogy mindez a Mercedes és Lewis megfosztásáról szólt, ahogy az is, amikor a szabálymódosításokkal a Red Bull autójának kedveztek” – nyilatkozott Patel Gordon-Bennett, hozzátéve: azért állt ki Hamilton mellett, mert a pilóta rendszeresen olyan ügyeket támogat, mint például a kisebbségek és a környezet védelme.

„Lewis mindig kiállt mások mellett. Úgy éreztem, itt volt az ideje, hogy mi álljunk ki mellette, miközben igazságtalansággal néz szembe. Emellett a sportra nézve szégyenletes, hogy a pillanat hevében egyetlen ember változtathat a szabályokon és elérheti azt, amit akar. Ha erről szól az F1, akkor én nem akarok a része lenni” – fogalmazott a rajongó, aki egyébként nem áll kapcsolatban egyik F1-es csapattal vagy szervezettel sem.

A december 12-i eset kapcsán az FIA természetesen belső vizsgálatot indított, aminek konklúziója szerint az akkori versenyigazgató, Michael Masi bár jóhiszeműen és a legjobb tudása szerint járt el, mégis hibázott. Ennek következtében a következő szezonra a szervezet új versenyigazgatókat nevezett ki, Masi pedig néhány hónappal később végleg távozott az FIA kötelékéből.

Bár már közel másfél éve elindították, a szóban forgó petícióra az F1, az FIA és a Mercedes sem reagált.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

100 ezer ember tiltakozik Verstappen 2021-es világbajnoki címe ellen
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!