Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

100 ezer néző ott lehet az F1-es Török Nagydíjon

A Forma-1-es Török Nagydíj szervezői kedden sajtótájékoztatón jelentették be, a közönség által is látogatható lesz majd a november 15-én megrendezésre kerülő isztambuli verseny. A versenyhétvégére mintegy 100 ezer embert várnak!

A száguldó cirkusz vezetősége nemrég jelentette be, hogy ősszel visszatérhet Törökországba az F1-es mezőny.

Bár a szervezők ekkor még nem voltak biztosak abban, hogy a versenyre nézők kilátogathatnak-e, Vural Ak, az Intercity nevű promótercég elnöke kedden egy sajtótájékoztatón azt mondta, a közönség is ott lehet majd a Török Nagydíjon.

A szakember szerint jelenleg azzal számolnak, hogy mintegy 100 ezer embert biztonságosan beengedhetnek majd a pályára – ez a befogadóképesség nagyjából fele.

„Fel kell készülnünk mindenre” – mondta Ak. „Ha a vírushelyzet rosszabbra fordul addig, akkor a futamot nézők nélkül rendezhetjük. Viszont ismerjük a pálya kapacitását. Mintegy 220 ezren tudják nézni a futamot a lelátókon és a nyitott részeken.”

„Jelenleg biztonsági okokból ha lezárunk néhány szektort, mintegy 100 ezer néző meg tudja nézni a futamot a távolságtartásra vonatkozó szabályokat betartva.”

Az állóhelyekre szóló napijegyeket egyébként 30 török líráért, azaz mintegy 1200 forintért árulják, a szervezők ugyanis nem a profitra mennek rá, hanem arra törekednek, hogy eredményes versenyt rendezzenek.

„A Forma-1-ben vannak bizonyos sztenderdek, és a jegyárak is egy bizonyos szinten mozognak. Viszont mi, az Intercity nem arra törekszünk, hogy hasznot húzzunk ebből, és a kormány is támogat bennünket. A jegyek naponta 30 török lírába kerülnek, a három napra 90 török lírába. Jövő héten kezdjük árulni őket, és azt gondoljuk, hogy gyorsan elkelnek majd.”

Törökországban egyébként 2011-ben rendeztek utoljára F1-es futamot.

Forma-1-es versenyre leghamarabb jövő hétvégén mehetnek nézők: a mugellói Toszkán Nagydíjra naponta 2880 rajongót engednek majd be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!