Orosz Nagydíj

100 ezer néző ott lehet az F1-es Török Nagydíjon

ISTANBUL, TURKEY - MAY 08:  Sebastian Vettel of Germany and Red Bull Racing leads the field at the start of the Turkish Formula One Grand Prix at the Istanbul Park circuit on May 8, 2011 in Istanbul, Turkey.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images) *** Local Caption *** Sebastian Vettel // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI201412160379 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
A Forma-1-es Török Nagydíj szervezői kedden sajtótájékoztatón jelentették be, a közönség által is látogatható lesz majd a november 15-én megrendezésre kerülő isztambuli verseny. A versenyhétvégére mintegy 100 ezer embert várnak!

A száguldó cirkusz vezetősége nemrég jelentette be, hogy ősszel visszatérhet Törökországba az F1-es mezőny.

Bár a szervezők ekkor még nem voltak biztosak abban, hogy a versenyre nézők kilátogathatnak-e, Vural Ak, az Intercity nevű promótercég elnöke kedden egy sajtótájékoztatón azt mondta, a közönség is ott lehet majd a Török Nagydíjon.

A szakember szerint jelenleg azzal számolnak, hogy mintegy 100 ezer embert biztonságosan beengedhetnek majd a pályára – ez a befogadóképesség nagyjából fele.

„Fel kell készülnünk mindenre” – mondta Ak. „Ha a vírushelyzet rosszabbra fordul addig, akkor a futamot nézők nélkül rendezhetjük. Viszont ismerjük a pálya kapacitását. Mintegy 220 ezren tudják nézni a futamot a lelátókon és a nyitott részeken.”

„Jelenleg biztonsági okokból ha lezárunk néhány szektort, mintegy 100 ezer néző meg tudja nézni a futamot a távolságtartásra vonatkozó szabályokat betartva.”

Az állóhelyekre szóló napijegyeket egyébként 30 török líráért, azaz mintegy 1200 forintért árulják, a szervezők ugyanis nem a profitra mennek rá, hanem arra törekednek, hogy eredményes versenyt rendezzenek.

„A Forma-1-ben vannak bizonyos sztenderdek, és a jegyárak is egy bizonyos szinten mozognak. Viszont mi, az Intercity nem arra törekszünk, hogy hasznot húzzunk ebből, és a kormány is támogat bennünket. A jegyek naponta 30 török lírába kerülnek, a három napra 90 török lírába. Jövő héten kezdjük árulni őket, és azt gondoljuk, hogy gyorsan elkelnek majd.”

Törökországban egyébként 2011-ben rendeztek utoljára F1-es futamot.

Forma-1-es versenyre leghamarabb jövő hétvégén mehetnek nézők: a mugellói Toszkán Nagydíjra naponta 2880 rajongót engednek majd be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS