Friss hírek

100 méteren múlt Leclerc vasárnapi győzelme

GP GERMANIA F1/2019 - SABATO 27/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office  Charles Leclerc Ferrari Sebastian Vettel
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondja, Charles Leclerc megszerezhette volna a győzelmet a vasárnapi Orosz Nagydíjon, ha Sebastian Vettel versenyautója 100 méterrel később robban le.

Vettel nem sokkal kerékcseréjét követően a szocsi versenypálya 15-ös kanyarjában volt kénytelen leparkolni Ferrariját, miután problémái támadtak a kinetikus energia-visszanyerő rendszerrel (MGU-K).

Mivel a német veszélyes helyen állt ki, a versenyirányítás úgy döntött, életbe lépteti a virtuális biztonsági autós (VSC) protokollt, hogy a pályabírók biztonságosan ki tudják tolni az autót a pályáról.

„Probléma merült fel az erőforrás hibrid rendszerével, és nem volt megfelelő szigetelése az autónak. Biztonsági okokból szóltunk neki, hogy azonnal álljon meg” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök a történtek után.

„Nyilván kár érte, mert talán 100 méterrel később már elértünk volna a bokszutcába. De ez volt a legbiztonságosabb megoldás Seb számára, és nyilván nekünk a biztonság az első.”

A csapatok egyébként nem mindig döntenek az azonnali kiállás mellett, ha az autó elektronikai szempontból „veszélyessé” válik, Binotto viszont úgy fogalmazott, mivel nem voltak biztosak abban, hogy mi is a probléma Vettel autójával, az azonnali megállás mellett döntöttek.

A VSC-periódusnak köszönhetően pedig Lewis Hamilton megejthette első és egyetlen bokszkiállását, és végül Charles Leclerc elé jött vissza a pályára, később pedig megnyerte a futamot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

100 méteren múlt Leclerc vasárnapi győzelme
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz
A Mercedes egyelőre nem kacérkodik más versenyzőkkel
Kvyat lesz az Alpine tartalékosa 2021-ben
Bemutatta F1-es autóját az Alpine