100 millió fontos mentőcsomag a kiscsapatoknak

100 millió fontos mentőcsomaggal segítené ki a komoly anyagi problémákkal küszködő Forma-1-es csapatokat a sportág tulajdonosa.


100 millió fontos mentőcsomaggal segítené ki a komoly anyagi problémákkal küszködő Forma-1-es csapatokat a sportág tulajdonosa.

A múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon a Force India, a Sauber és a Lotus csapatai állítólag bojkottal fenyegették meg a sportág elöljáróit, a The Times című brit lap szerint pedig csupán azért nem került sor erre, mert a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató CVC elnöke, Donald Mackenzie telefonon ajánlott kompromisszumot a Lotus tulajdonosának, Gerard Lopeznek.

A CVC állítólag hajlandó 100 millió fonttal megsegíteni a három küszködő csapatot.

A Sky Sports F1 úgy tudja, a vállalat, valamint a Forma-1 résztulajdonosai összesen 795 millió fontos profitra tettek szert az elmúlt évben, ebből kevesebb mint 500 milliót kaptak a csapatok – ráadásul ezt a pénzösszeget nem egyenlő arányban osztották el a mezőny tagjai között.

„Úgy tudom, hogy a CVC és Bernie [Ecclestone] már rajta van az ügyön. Egy alapösszegről lesz szó a bajnoki tabellán elért pozíciókért járó kifizetésen túl” – idézi Gerard Lopez szavait a The Guardian.

„Ennek köszönhetően a kiscsapatoknak lehetőségük lesz arra, hogy egy normál büdzsével folytassák a munkát. Hogy őszinte legyek, ez nem egy olyan bonyolult dolog. Csak némi jóakaratra van szükség.”

Az elmúlt hetekben két csapat, a Marussia és a Caterham ellen is megindult a felszámolás: utóbbi az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon még visszatérhet, a Caterham azonban feltehetőleg végleg kikerült a Forma-1 körforgásából.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!