Friss hírek

100 új szakemberrel erősít a Sauber

Fotó: Sauber F1 Team

Komoly előrelépéseket szeretne tenni 2018-ban a Sauber Forma-1-es csapata, ennek érdekében pedig nemcsak autója alakul át teljesen, hanem rengeteg új szakembert is szerződtetnek.

Frederic Vasseur, az istálló csapatfőnöke elárulta, valamennyi részlegen igyekeznek javítani, így mintegy 100 fővel gyarapszik majd a hinwili kiscsapat a következő idényre.

„Túl kevesen vagyunk. Fejlődnünk kell minden egyes részlegen, főleg az aerodinamikain. Többé kevésbé a 400 fő lesz a célunk” – mondta a szakember.

Vasseur utalt rá, meglehetősen gyorsan érkezhetnek az új szakemberek, és jó eséllyel a Renault csapatától is érkeznek majd sokan, ahol ő korábban csapatfőnökként dolgozott.

„Amikor tavaly csatlakoztam a Renault-hoz, 470-en voltunk, és úgy távoztam, hogy már 600 szakember dolgozott ott.”

A Sauber csapatfőnöke hozzátette, persze nemcsak a létszám nővelése a cél – szeretnének megfelelő szakembereket találni a különböző pozíciókra.

„Jó helyre kell integrálnunk az embereket. Ha növeljük a létszámot, növelnünk kell a büdzsét is, de nem ez a legnehezebb része a dolognak. Megfelelő embereket kell találnunk, és meg kell határoznunk a pozíciókat. Csak azért embereket szerződtetni, hogy meglegyen a létszám… akkor inkább maradjunk 320-an.”

A Sauber általában azért van nehéz helyzetben, mert központja Svájcban van, miközben a legtöbb F1-es istálló székhelye Angliában helyezkedik el.

„Vannak előnyei és hátrányai is ennek. Ha az Egyesült Királyságban van, könnyű egyik csapattól a másikhoz szerződni. Másfelől viszont sokan jönnek hozzánk Németországból. Én is Svájcba költöztem, és rendkívüli módon értékelem ezt a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek