1000 lóerőnél is erősebb lehet a Ferrari motorja idén - F1VILÁG.HU

1000 lóerőnél is erősebb lehet a Ferrari motorja idén

HIRDETÉS

Olasz sajtóértesülések szerint 2017-ben akár az 1000 lóerőt is túlszárnyalhatja V6-os erőforrásával a Ferrari.


Olasz sajtóértesülések szerint 2017-ben akár az 1000 lóerőt is túlszárnyalhatja V6-os erőforrásával a Ferrari.

A patinás olasz gyártó minden követ megmozgat azért, hogy visszatérjen a győztesek útjára, február 24-én debütáló vadonatúj versenygépe pedig jócskán eltér majd az előző modellektől.

Ennek egyik legfőbb oka, hogy 2017-re jelentősen megváltoznak a Forma-1 technikai szabályai, ám a Ferrari nemcsak karosszériájával, hanem motorjával is igyekszik az élre kerülni.

Hétfői cikkünkben már beszámoltunk arról, mely területeken próbál javulást elérni a Ferrari, a Gazzetta dello Sport című olasz lap pedig a minap további konkrétumokról is beszámolt.

A publikáció szerint a maranellói gárda V6-os erőforrása már 2016-ban is 970-980 lóerő leadására volt képes, idén pedig akár az 1000 lóerős álomhatárt is átléphetik. Fontos persze megjegyezni, hogy a riválisok sem ülnek a babérjaikon, ráadásul a Mercedes az elmúlt évben is előnyben volt az olaszokkal szemben.

A Gazzetta dello Sport szerint a Ferrari idei motorja jelentősen eltér majd a tavaly használttól. Úgy tudni, az olasz gyártó mérnökei teljesen újratervezik az égésteret, és próbálják hatékonyabb működésre bírni a hibrid technológiát, valamint az eddig igencsak problémásnak számító turbót.

Fontos megjegyezni, hogy 2017-ben a gyártók már év közben is szabadon fejleszthetik erőforrásaikat, hiszen az eddig érvényben lévő zsetonrendszer megszűnik a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!